(T)huis voor Ontheemden 4 - De Dialoog: kansen in de polder

Foto: SPcitI

De toestroom van vluchtelingen confronteert iedere gemeente met de primaire opvang en het beschikbare aanbod van lokale huurwoningen. Wat betekent de instroom voor de regio? Hoe leren we kijken en analyseren binnen Europese en globale context? Hoe raken zovelen in de wereld ontheemd? Een serie lezingen en exposities vanuit diverse disciplines plaatst de vraag in een wisselend perspectief en poneert een vraag, een registratie of een oplossing binnen de lokale opgave.

(T)huis voor Ontheemden 3 en 4
De derde (De spontane stad met Gert Urhahn) en vierde editie (De Dialoog: kansen in de polder)  van de serie (T)huis voor Ontheemden zijn een verlengde van elkaar en volgen elkaar snel op zodat er ook concrete stappen gezet worden. Beiden staan voor kennis en ervaringsoverdracht, inspiratie, met een afsluitende dialoog over de polder. Wat kunnen we leren van de internationale ervaringen? Hoe kunnen we verdiepen en mogelijk toepassen op onze situatie? 

PROGRAMMA

20 APRIL - De Dialoog: kansen in de polder
16.00 - 18.00 uur - Inloop vanaf 15:30 uur
Gymzaal, Prins Hendriklaan 33 te Hoofddorp

Op 13 april sprak Gert Urhahn over de internationale ervaringen van Spontaneous City International. Wat kunnen we leren van de internationale ervaringen, hoe kunnen we verdiepen en mogelijk toepassen op de situatie in Haarlemmermeer?
Tijdens de vierde sessie spreken lokale organisaties over hun ervaringen, de stand van zaken, hun visie, over tijdelijk bouwen versus bouwen voor de lange termijn, over elkaar versterken en de kansen tot verbinding.

Sprekers

  • Gemeente Haarlemmermeer: Rik Bolderheij (woningloods)
  • Corporatie Ymere: directie/procesmanagement
  • Sociaal domein: Meerwaarde, Renata Fideli (directeur)
  • Ontwikkelaar BPD: John van den Heuvel (senior ontwikkelingsmanager)
  •  College van Rijksadviseurs: Marcel van Heck (medewerker Rijksbouwmeester)

Moderator: Bart Cosijn

Aanmelden? Stuur een mail naar info@podiumarchitectuur.nl