Tentoonstelling Werklust | Theo Baart - Galerie De Meerse

Tentoonstelling Werklust door Theo Baart - Galerie De Meerse Hoofddorp

Gedurende veertig jaar legde fotograaf Theo Baart de transformaties vast in het landschap van zijn jeugd: Haarlemmermeer. Een landschap dat onder de aanhoudende druk van de wereldeconomie in hoog tempo verandert. Na het succesvolle Bouwlust (1999), is onlangs Werklust gepubliceerd: een fotoproject over de omgeving van Schiphol. Een selectie is t/m 12 maart te zien in Galerie De Meerse

Theo Baart: "Werklust gaat over de zichtbare veranderingen in het gebied dat gelegen is tussen de zeehaven van Amsterdam, de luchthaven Schiphol en de bloemenveiling van Aalsmeer. Dit ooit zo lege agrarische landschap is vol gelopen met woonwijken, bedrijventerreinen, landingsbanen en snelwegen. Het is een infrastructuurlandschap geworden met in de oksels van de knooppunten ruimte voor wonen, werken en recreatie: een dynamische gebied waar rust en stilstand onbekend zijn."

De tentoonstelling werd eind januari geopend door de wethouder cultuur gemeente Haarlemmermeer Derk Reneman die zich lovend uitte over de aandacht die de regio krijgt doormiddel van de foto's van Baart. Hierna volgde een inhoudelijke en interessante lezing over Nieuwe Mobiliteit door Arie Bleijenberg.

>> Lees meer over de tentoonstelling

Galerie de Meerse is bereikbaar via de Passage van het Cultuurgebouw of via restaurant - grand café Première.
De galerie is geopend van woensdag t/m zaterdag vanaf 14:00 uur.