Tentoonstelling: Kansen voor Erfgoed

Welk erfgoed moet behouden blijven in het landschap van de toekomst? We nodigen je graag uit voor de opening van de groeiende tentoonstelling 'Kansen voor Erfgoed' op 29 augustus aanstaande.

Alle bezoekers worden uitgenodigd hun favoriete erfgoed van de IJweg, Hoofdweg, Rijnlanderweg, Haarlemmerliede en Spaarnwoude op de kaart te prikken. Wethouder Cultuur Marja Ruigrok opent de tentoonstelling en zet haar voorkeursbeeld als eerste letterlijk op de kaart. Achtereenvolgens prikken Marthe Stallenberg (voorzitter Erfgoedcommissie) en Arjen Davidse (directeur-bestuurder Het Cultuurgebouw) hun favoriete locaties op de kaart.

Wie volgt?

OPENING TENTOONSTELllNG KANSEN VOOR ERFGOED
29 augustus 2019
Tijd: 17.00 uur
Galerie de Meerse, Hoofddorp

De tentoonstelling bestaat uit film, foto's en objecten die het leven in de polder een nieuwe betekenis geven. Historische beelden van landbouwvoertuigen en de mens uit de 19e en 20ste eeuw geven een kijkje in het leven van de polder.

TE ZIEN ZIJN

Polderfotograaf Kees van der Veer
'Het maaien en laden van korenschoven 2019'.

Beeldend kunstenaar Neeltje ten Westenend
Een filmisch drieluik van de Rijnlanderweg biedt een nieuwe blik op de landbouwmachines, de grond, patronen en ritmes.

Fotograaf Loek van Vliet
Een verkenning van 'De Staat van het Landschap' over de identiteit van Haarlemmermeer, met de structuren, de mens, de Ringvaart, het landschap en erfgoed.

Architect Alexander Beeloo
Een ontwerp voor een kunstenaarskolonie in het landschap van de Nieuwkoopse Plassen. De architectuur omkadert het landschap en licht de kwaliteiten van dit landschap uit. 'Hollands licht' is geïnspireerd op de kunstschilders van de Haagse School.

Eind 2009 verkoopt Pieter zijn boerderij voor de aanleg van de nieuwe N201. De laatste dagen voor Pieters vertrek van de boerderij zijn in beeld gebracht. Een ontroerende documentaire uit 2012 van journalist en presentator Danny Ghosen

Kansen voor heden en toekomst van de polder zijn verbeeld door fotografen en bewoners uit de regio. Er is werk te zien van Annemarie Cilon, Rinus Otte, Arno Konijnendijk, Dick de Waal en Marco Rossen.

Praktische informatie
De tentoonstelling is te bezoeken van 29 augustus t/m 21 september 2019 op woensdag t/m zaterdag vanaf 14:00 uur en tijdens voorstellingen in De Meerse.

Rondleiding
Op 14 september tijdens Open Monumentendag start onze Open Monumententour bij de tentoonstelling in Galerie de Meerse, met een rondleiding voor de liefhebbers.