Tentoonstelling Haarlemmermeer: van water, land en lucht

Buitententoonstelling Haarlemmermeer: van water, land en lucht

Vanaf 24 januari 2019 is de tentoonstelling Haarlemmermeer: van water, land en lucht te zien op verschillende locaties in Hoofddorp. Podium voor Architectuur heeft in opdracht van de afdeling Staf, Bestuur en Directie van gemeente Haarlemmemeer, een onderdeel van de tentoonstelling samengesteld die de veelzijdigheid van de nieuwe gemeente toont: in een buitententoonstelling op de route tussen het Raadhuis en Station Hoofddorp wordt het verhaal van de kernen en buurtschappen verteld. Burgemeesters tonen hun gezicht in de passage van Het Cultuurgebouw.

Op het Raadhuisplein zijn foto’s te bewonderen uit “Werklust”, een project van fotograaf Theo Baart. De dynamiek van onze bijzondere polder wordt hier in beeld gevangen. Verder staan in de centrale hal van het Raadhuis de toekomstdenkers en -visies uit het verleden centraal, die invloed hebben gehad op het (samen)leven en de inrichting van het landschap. In de Burgerzaal worden de mogelijke toekomstscenario’s voor de gemeente op de thema’s water, land en lucht geschetst. 

Voor wie
De tentoonstelling Haarlemmermeer: van water, land en lucht is ontworpen voor alle inwoners van Haarlemmermeer en daarnaast onderdeel van het introductieprogramma van de nieuwe Raad. 

Wanneer
De tentoonstelling is vrij toegankelijk en te zien van 24 januari 2019 t/m 7 maart 2019.