Proeverij van (Stil)Leven

Proeverij van (Stil)Leven

Hoe kan voedselproductie bijdragen aan Het Volgende Landschap? Welke betekenis kennen we het landschap toe? Proeven van (Stil)Leven vormt het jaarlijkse moment waarop het regionale voedselnetwerk de ruimtelijke en economische betekenis van voedselproductie in de regio bespreekt.

De 2016 verkenningen over verbindingen tussen producent en afnemer worden gecontinueerd door onderzoeksinstellingen. Verkenningen leiden tot stappen op weg naar een digitale voedselkaart die producenten en afnemers, consumenten aan elkaar verbindt met de onmisbare logistieke schakel. Tijdens de 2017 Proeverij verruimt de blik naar de omringende steden en regio’s zich. Het lijkt het juiste moment om veranderende voedsel verdienmodellen te bespreken en te beproeven vanuit verschillende bedrijfsmodellen.

Sprekers
Hinse Boonstra (Bayer) over Forward Farming
Jan Eelco Jansma (WUR) onderzoeker Stad-Landrelaties
Lucas van Zuijlen (Herenboeren Rotterdam)
John Nederstigt wethouder oa duurzaamheid en agrarisch beleid Gemeente Haarlemmermeer

Moderatie: Paul Bos

Aanmelden
Dit evenement is besloten. Aanmelden voor de Proeverij van (Stil)Leven gaat op persoonlijke uitnodiging en op volgorde van binnenkomst. Er is plaats voor max 35 personen.

Partner
NMCX

Proeverij en (Stil)Leven
Pepijn Rijks, van PEP inspireert mensen om lekkerder en ge­zonder te eten, en zo beter voor zichzelf en de wereld te zorgen.

Dit programma is onderdeel van de Landschapstriënnale die van 1 t/m 30 september plaatsvindt in PARK21.