OPROEP! Fotowedstrijd 'Destination Rijsenhout'

Fotowedstrijd 'Destination Rijsenhout'

Oproep: Fotografeer Rijsenhout in 2 foto's! Leg de bestaande situatie in Rijsenhout vast en verbeeld daarnaast de kansen die jij voor Rijsenhout ziet.

Een uitdagende oproep aan fotografen om de bestaande situatie en de kansen in Rijsenhout te fotograferen en verbeelden. Rijsenhout nu en Rijsenhout in de toekomst: hoe zie jij dat voor je?

De 30 beste foto's worden opgenomen in een tentoonstelling in Rijsenhout die op de Dag van de Architectuur op 2 juni a.s. wordt geopend. De tentoonstelling is geopend tot 30 juni a.s. en zal tevens excursie onderdeel zijn van het festival We Make The City, 20 - 24 juni 2018 in Pakhuis de Zwijger.

➤ Over Rijsenhout
Rijsenhout is een voormalig kassenbouwgebied dat al een decennium lang beheerst wordt door de Rijksreservering van de parallelle Kaagbaan. Er mag niet bijgebouwd worden en er is geen financieel draagvlak om het dorpscentrum te vernieuwen. Inwoners proberen leven te blazen in plannen voor bedrijvigheid en nieuwe woonvormen, maar het ontbreekt aan beelden om de kansen concreet te maken. Daarom roepen we op aan te tonen vanuit jouw visie waarom Rijsenhout de meest kansrijke locatie in Haarlemmermeer is om wonen, werken, recreëren, nieuwe bedrijvigheid en voedselproductie te koppelen.

➤ Hoe doe je mee?
Stuur ons jouw concept met de 2 foto's van Rijsenhout nu en Rijsenhout in de toekomst naar vvandam@podiumarchitectuur.nl met een maximum van 5 concepten per persoon (= 10 foto's)
De foto van Rijsenhout in de toekomst mag bewerkt zijn. Deze foto mag overal vandaan komen, de wereld dient als inspiratie. Het gaat om jouw interpretatie over de toekomst van Rijsenhout.
De foto's kunnen ingestuurd worden van 16 april tot 14 mei 2018. De algemene voorwaarden voor deelname vind je hier.

➤ Jury
Een vakkundige jury van fotografen en experts maakt een selectie van ca. 30 foto’s. Bij de beoordeling van de foto's let de jury op de volgende aspecten:
- Persoonlijk standpunt / verbeelding
- Atmosfeer en gevoel
- Fotografische kwaliteit
- Relevantie met het thema
- Originaliteit
- Creativiteit
- Compositie en contrasten

Lees ook Rijsenhouters trots op titel 'lastig dorp' in Haarlems Dagblad.

Programma