Open Monumententour

RAUM

Ontdek monumenten, pop up optredens en voorstellingen. Stap aan boord in de elektrische bus bij het Podium voor Architectuur tijdens Open Monumentendag en beleef het erfgoed van Haarlemmermeer!

Deze gratis en unieke rit trakteert je niet alleen op monumenten, maar ook op kunst en pop up optredens op het erf van Grazende Zwaan. Op Fortboerderij Dijkzicht sluiten we af met een rondleiding en ontmoeting met de Artist In Residence. Wij zijn te gast in de monumentale Genieloods uit 1894 en Boer Bos vertelt over zijn terugkeer naar de ouderlijke boerderij: ‘vooruit naar vroeger’.

Voor de liefhebbers ter afsluiting een proeverij op inschrijving, € 10,- ter plaatse te betalen.  

Meefietsen of -rijden met allerhande vervoer en zo op eigen moment aanhaken kan. Bekijk hiervoor onderstaand schema.

Tijdschema
13.00 uur    Verzamelen in Galerie de Meerse waar we een rondleiding krijgen door de tentoonstelling 'Kansen voor Erfgoed'
13.30 uur    Vertrek met elektrische bus, fiets en ander vervoer richting Grazende Zwaan
14.30 uur    Aankomst Grazende Zwaan - Kleine Vennep met Straattheater op Springtime |ruimtelijke ervaring Windreizen | theatrale installatie SPOOR | vertelling van Dirk Molenaar
15.30 uur    Vertrek naar Fortboerderij Dijkzicht via Kabel en Burgerveen
16.00 uur    Aankomst Fortboerderij Dijkzicht en kennismaking met Artists in Residence over Leven met de Luchthaven. Een installatie van vijf kunstenaars ‘EigenRetourVlucht’ .
16.45 uur    Proeverij: komkommer courgette gazpacho en aardappelsalade uit de moestuin, burger van de kudde, glas appelsap of cider van de boomgaard (10 euro p.p., contant te betalen, maximaal 15 personen)
17.15 uur    Vertrek bus naar Het Cultuurgebouw

Aanmelden
Aanmelden voor de Open Monumententour is verplicht via info@podiumarchitectuur.nl en kan t/m donderdag 12 september 16.00 uur. De bus is vol. Meedoen kan alleen met fiets of je kunt op de reservelijst worden geplaatst. Graag horen we ook of je meedoet aan de proeverij.

 

Programma