Nachtlandschappen - een ongebruikelijke fotografie workshop met landschapsfotografe Remke Spijkers (onderdeel van de Grazende Zwaan)

Foto: Kees van der Veer

Beneemt het duister ons het zicht of opent het nieuwe perspectieven? We nodigen enthousiaste fotografen uit om de nachtelijke interactie van het landschap, de hoeve, het water, de mensen en de brug vanuit een workshop op locatie te beleven en vast te leggen.

Landgoed Kleine Vennep biedt zicht op enorme landerijen, waterwegen, lagen in het landschap, het wegenstelsel en de Calatravabrug (de Harp). Theaterbezoekers verplaatsen zich over de brug, het verkeer raast voort, het landschap verstilt en de aangelichte brug krijgt een andere betekenis in het landschap, met nieuwe zichtlijnen en opmerkelijke ruimtes onder de brug. 

Om 19:41 uur is de zonsondergang. Vanaf dat moment doet 'het blauwe uurtje' zijn intrede, vaak erg mooi om te fotograferen. Het wisselt per dag en weerssituatie hoe lang en hoe intens deze bijzondere diepblauwe lucht is. Na een introductie met inspiratiefoto's en technische tips van landschapsfotografe Remke Spijkers gaan we het veld in om te fotograferen tijdens 'het blauwe uurtje' en het donker daarna.

Tijd
19.30 - ca. 21.30 uur

Expositie
De Nachtlandschappen worden opgenomen in de digitale expositie in het Cultuurgebouw tijdens Ontdek Hoofddorp op 28 september 2018 en de daarop volgende week.

Aanmelden
Aanmelden voor de workshop kan via info@podiumarchitectuur.nl. Deelname is gratis. Meld je op tijd aan, er is plek voor max.15 deelnemers. 

Theaterfestival De Grazende Zwaan wordt georganiseerd door Karavaan, buitengewoon theater op locatie, in opdracht van gemeente Haarlemmermeer. 

Programma