Makersplaats in de polder – bouwen aan modellen Tiny Houses - Dag van de Architectuur

1e Makersplaats in de polder: bouwen aan Tiny Houses

Beleef de eerste Makersplaats in de polder en bouw mee aan modellen voor Tiny Houses: mobiel, drijvend, gestapeld of als dorpje. 

Wat is een Makersplaats?
Het maken van iets tastbaars is in het digitale tijdperk steeds minder vanzelfsprekend, maar nog steeds enorm belangrijk. Makersplaatsen zijn toekomstgericht en er wordt dan ook gewerkt aan zogenaamde ‘21ste-eeuwse vaardigheden’; vaardigheden die moeten worden aangeleerd om in deze eeuw succesvol te zijn. In een Makersplaats delen jong en oud kennis en ervaring. Het is een plek om te experimenteren, te inspireren en te ontdekken; op zoek naar oplossingen voor kleine en grote problemen en het bouwen aan kansen. In steeds meer steden in Nederland zijn makersplaatsen te vinden. De eerste makersplaats in Rijsenhout is tijdens de Dag van de Architectuur nog op een tijdelijke locatie te vinden, maar wie weet groeit het straks naar een vaste plek in de polder.

Gereedschap en materiaal is aanwezig, maar zelf gereedschap of materiaal meenemen mag altijd!

Voor wie?
Voor iedereen vanaf 12 jaar.

Makersplaats begeleiding: Maco Combee (docent Technasium Kaj Munk College) en ervaren Technasium jongeren.

Meedoen?
Aanmelden is fijn, gewoon langskomen kan ook. Voor vragen en aanmelden kun je een bericht sturen naar info@podiumarchitectuur.nl

Het programma
vanaf 12.00      Fotoshoot Destination Rijsenhout (voor als je van Reizen Houdt)
12.00 – 12.30  Optreden Schiphol Talent Orkest i.s.m. Iktoon
12.30 – 12.45  Startschot Dag van de Architectuur en Opening Fotografie expositie + Urban Lab
12.30 – 15.00  Makersplaats in de polder – bouwen aan modellen voor Tiny Houses 
12.45 – 13.15  Circus workshop (6- 9 jr) van Circus Kristal i.s.m. Iktoon
13.00 – 13.30  Yoga in de polder door Zazen Yoga
13.00 – 15.00  Kinderworkshop drijvende Tiny Houses ontwerpen en bouwen
13.00 – 13.45  Gesprek over Tiny Houses o.l.v. Joost Valk en Janpeter Eilander
13.30 – 14.00  Circus workshop (8-14 jr) van Circus Kristal i.s.m. Iktoon
14.00 - 14.30   Yoga in de polder door Zazen Yoga
14.00 – 15.00  Fietsexcursie vanuit verhalen naar kansen in Rijsenhout
14.15 – 15.00  Djembé workshop met een afsluitend optreden i.s.m. Iktoon

Over de Dag van de Architectuur 2018
Op de Dag van de Architectuur organiseert Podium voor Architectuur in samenwerking met Iktoon en Regiegroep Rijsenhout een middag vol activiteiten voor alle leeftijden met workshops, bouwen, fietsen, dialogen en muziek. Een mini festival op een onverwachte locatie met zichtbare kansen voor Rijsenhout.

Zaterdag 2 juni is de landelijke Dag van de Architectuur met het thema ‘de stad voor morgen’. Steden in Nederland verdichten in een hoog tempo. Dit vraagt niet alleen om een inhaalslag in de woningbouw, maar een aanpassing van de totale stad en al haar voorzieningen. Architectuur en stedenbouw speelt een essentiële rol in de visie van de leefbare stad van de toekomst. Hoe zorgen we er voor dat onze steden prettig blijven wonen, werken en recreëren voor iedereen?

In de Metropool Regio Amsterdam is Rijsenhout de kanshebber voor innovatie en experiment met wonen, werken, recreëren, bedrijvigheid en voedselproductie. Rijsenhout is een voormalig kassenbouwgebied dat al een decennium lang beheerst wordt door de Rijksreservering van de parallelle Kaagbaan. De Ruimtelijke Economische Visie Rijsenhout geeft aan wat wel en niet kan. Rijsenhout is de aangewezen locatie in Haarlemmermeer is om te experimenteren met o.a. circulariteit, geluidsadaptatie en nieuwe woonvormen en om te onderzoeken wat er nodig is om de snel groeiende steden leefbaar te houden.

Programma