Make Some Noise: ontwerpen aan geluidadaptief wonen

Hoe kan vliegtuiggeluid-adaptief bouwen circulair worden gerealiseerd en tegelijkertijd bijdragen aan een goede leefomgeving en microklimaat?

Voorjaar 2019 zoeken het Amsterdam Institute for Advanced Metropolitan Solutions (AMS), de gemeente Haarlemmermeer en het Podium voor Architectuur Haarlemmermeer en Schiphol samen naar nieuwe manieren van bouwen in gebieden rond luchthavens. Daarbij onderzoeken we hoe vliegtuiggeluid-adaptief bouwen circulair kan worden gerealiseerd en tegelijkertijd kan bijdragen aan een goede leefomgeving en microklimaat. Het ontwerpatelier Make Some Noise is gericht op ervaringen vanuit bewonersperspectief, reflectie, constructief meedenken en ontwerpvoorstellen.

Programma
3 inspiratiesprekers: Peter van Assche (Architect) en Martijn Lugten (Promovendus) vanuit wonen, geluidadaptief bouwen en leefomgeving.

3 ontwerptafels: Wat willen we als bewoners van de luchthavenregio?
Tafel Loos van Vliet - typologie, ordening, omgeving
Tafels Bureau SLA / Studio JvM - typologie, circulair gebouwontwerp, woonwerkvormen

We sluiten af met een borrel.

Voor wie
We nodigen iedereen uit om mee te denken als bewoner en ervaringsdeskundige. De uitkomsten van het ontwerpatelier worden opgenomen in een stedenbouwkundige verkenning met als doel experimenteel te kunnen bouwen in proefopstellingen. Om zo te kunnen meten wat de effecten zijn op geluid, mens en leefomgeving.

Aanmelden
Wil je hierbij zijn? Meld je aan via info@podiumarchitectuur.nl

Deze activiteit is onderdeel van het programma van WeMakethe.city

Programma