Luchthaven

Foto: Hans Peter Föllmi

In het landschap van de Metropo(o)lder neemt de luchthaven Schiphol een belangrijke en interessante plaats in. De wereldorde verandert, en daarmee de posities van de luchthavens. Wat betekent dat voor Schiphol? De discussies gaan vaak over de start- en landingsbanen en de aansluiting op het openbaar vervoer van Amsterdam. Maar er zijn meer factoren die de luchthaven uniek maken: het omringende land, de lucht, het water, de ruimte en de infrastructuur. 

Podium heeft de luchthaven Schiphol elk jaar uitgebreid op het programma staan met exposities, een inhoudelijk symposium en diverse publicaties waarin actuele vragen, toekomstideeën en onderwerpen worden belicht.

Programma

Foto: Theo Baart
excursie | 24 september 2019 (dinsdag) - 15:25 tot 19:30

Op Safari door de Luchthavenregio

Per bus rijdt een groep experts door de luchthavenregio. Onderweg luisteren we naar presentaties en bespreken we de opgaven van knooppuntontwikkeling, mobiliteit, verstedelijking en het landschap.

Archief

bijeenkomst, workshop | 19 juni 2019 (woensdag) - 13:30 tot 17:30

Make Some Noise: ontwerpen aan geluidadaptief wonen

Hoe kan vliegtuiggeluid-adaptief bouwen circulair worden gerealiseerd en tegelijkertijd bijdragen aan een goede leefomgeving en microklimaat?
Geluidadaptief bouwen
expertmeeting, workshop | 3 april 2019 (woensdag)

Make Some Noise #1

 Hoe kan vliegtuiggeluid-adaptief bouwen circulair worden gerealiseerd en tegelijkertijd bijdragen aan een goede leefomgeving en microklimaat?
excursie | 21 november 2018 (woensdag) - 12:15

Tiny Homes en Bossche bollen: uitwisseling kennis, ervaring en kansen

Ga mee op inspirerende excursie naar ‘Minitopia Poeldonk’ in Den Bosch voor uitwisseling van kennis, ervaring en kansen. De voormalige milieustraat is voor de komende vijf jaar getransformeerd tot een tijdelijke circulaire woonwijk. 
Pakuis in de Polder
excursie | 12 september 2018 (woensdag) - 12:30 tot 17:15

Pakhuis in de polder

Welke verborgen kansen zijn er in het landschap van de Metropoolregio Amsterdam? Get into the polder! Een expeditie georganiseerd door Podium voor Architectuur en Gemeente Haarlemmermeer in samenwerking met Pakhuis de Zwijger.
Get into the Polder! Foto: Daniel Nicolas
excursie | 22 juni 2018 (vrijdag) - 13:30 tot 17:30

Get into the Polder! - LET OP: IS VERPLAATST

LET OP: DIT PROGRAMMA WORDT VERPLAATST NAAR SEPTEMBER 2018: Het Podium voor Architectuur organiseert in samenwerking met de Gemeente Haarlemmermeer een expeditie naar Rijsenhout.
Schiphol Talent Orkest
vertoning | 2 juni 2018 (zaterdag) - 12:00 tot 12:30

Optreden Schiphol Talent Orkest - Dag van de Architectuur

Een prachtig concert op een kansrijke locatie. Het Schiphol Talent Orkest onder leiding van dirigent Erik Waerts geeft tijdens de Dag van de Architectuur een optreden in Rijsenhout.
Foto's  'Destination Rijsenhout'
expositie | 2 juni 2018 (zaterdag) tot 30 juni 2018 (zaterdag)

Expositie 'Destination Rijsenhout'

Een buitengewone expositie met foto's en ontwerpen over de kansen van Rijsenhout.
expertmeeting, workshop | 25 april 2018 (woensdag) - 14:00 tot 17:00

Urban Lab 2: 'Destination Rijsenhout'

Kan Rijsenhout een voorloper worden op het gebied van experiment met nieuwe innovatieve bedrijvigheid, nieuwe (jonge) inwoners en nieuwe manieren van bouwen en wonen in een betere luchthavenregio? De dialoog gaat voort in Urban Lab 2: 'Destination Rijsenhout'.
Fotowedstrijd 'Destination Rijsenhout'
expositie, wedstrijd | 16 april 2018 (maandag) tot 14 mei 2018 (maandag)

OPROEP! Fotowedstrijd 'Destination Rijsenhout'

Fotografeer Rijsenhout in 2 foto's! Leg de bestaande situatie in Rijsenhout vast en verbeeld daarnaast de kansen die jij voor Rijsenhout ziet.
Foto Kees van der Veer
expertmeeting | 20 maart 2018 (dinsdag) - 15:00 tot 17:30

Expertmeeting XS: Wat hebben Bob en Schiphol met elkaar te maken?

Wat hebben Bob en Schiphol met elkaar te maken? De luchthaven als accu voor de regio. Een expertmeeting voor en met constructieve denkers en doeners die zonder mitsen en maren willen omdenken. 

Pagina's