Lezingenavond 'Het Volgende Landschap'

Lezingenavond Het Volgende Landschap

Als onderdeel van de Dag van de Architectuur geven Kunsthistorica Maartje van den Heuvel en Landschapsarchitecte Martine van Vliet  middels een lezing een inleiding op de fotografiewedstrijd 'Het Volgende Landschap'. Dé perfecte inhoudelijke voorbereiding op deelname aan de fotografiewedstrijd 'Het Volgende Landschap. 

Maartje van den Heuvel neemt u mee door het rijke verleden van kunst en landschap. Hoe zijn kunst en landschap verweven? Hoe is onze kijk op het landschap veranderd en waarop stoelt de waardering van ons landschap? Maartje van den Heuvel is curator en PhD onderzoeker Fotografie aan de Universiteit van Leiden. Zij heeft verschillende boeken uitgebracht over de kunst van het Nederlandse Landschap, waaronder Holland op z’n mooist; Het voorjaar van de Haagse School, Zoet en Zout; Nederlanders en het water en In Atmosferich licht.

Lezing 2 door landschapsarchitecte Martine van Vliet
Na de lezing Maartje spreekt landschapsarchitecte Martine van Vliet. Martine geeft leiding aan LOOSvanVLIET, Atelier voor stedenbouw, landschap en architectuur. Martine gaat in op het vormgeven en veranderen van het landschap. Hoeveel invloed hebben wij als mens? Wat staat ons te wachten en welke rol en betekenis heeft het landschap in de toekomst? Wat willen we behouden en wat niet?

Beide lezingen bieden geïnteresseerden en deelnemers aan de fotografiewedstrijd een unieke kans om meer te weten te komen over het vastleggen en veranderen van ons landschap. Deze avond is dé perfecte inhoudelijke voorbereiding op deelname aan de fotografiewedstrijd 'Het Volgende Landschap. Hoe laat die geleidelijke verandering zich zien? Waar moet je als fotograaf op letten? En wat kunnen wij van de kunstgeschiedenis leren? Niet te missen informatie voor wie het Volgende Landschap wil vastleggen.

Programma
Datum: 15 juni 2017
Tijd: 19.00 - 20.15 uur
Sprekers: Maartje van den Heuvel en Martine van Vliet
Toegang: gratis
Locatie: Gymzaal Hoofddorp Centraal, Prins Hendriklaan 33

Aanmelden
Aanmelden voor deze lezingenavond kan tot uiterlijk 13 juni a.s. via info@podiumarchitectuur.nl. U ontvangt een bevestiging van uw aanmelding.

Op donderdag 21 juni wordt er ook een busexcursie met workshop 'on the road' georganiseerd ter voorbereiding op de fotografiewedstrijd. Interesse? Klik hier voor meer informatie.