Lezing Peter van Assche (bureau SLA) in Architectuurcentrum Amsterdam

Peter van Assche, architect en oprichter van bureau SLA, spreekt op donderdag 30 november in Architectuurcentrum Amsterdam over circulaire architectuur, aaibare duurzaamheid en nieuwe gemeenschappen. Hij illustreert zijn verhaal met het woningbouwproject Bosveld in Almere Oosterwold, een zelfgemaakte plastic fabriek en een schoolgebouw in Amsterdam (dat zelf lesmateriaal is). Ook vertelt hij over het ontwerp van het hoofdpaviljoen van de Dutch Design Week, dat werd gemaakt met het motto '100% geleend'.

Het organiseren van maximale circulariteit is altijd context-afhankelijk. Per locatie vraagt bureau SLA zich steeds opnieuw af welke ontwerpoplossingen werkelijk kunnen leiden tot een energievriendelijke leefomgeving. Zo sluit het antwoord van bureau SLA en Overtreders W voor het ontwerp van het hoofdpaviljoen van de Dutch Design Week – 100% geleend – aan op het korte gebruik van een paviljoen en de wens een statement gepaard te laten gaan met een tot de verbeelding sprekende vormgeving.

Peter van Assche studeerde in 2011 af aan de Academie van Bouwkunst in Rotterdam. Sinds 2002 leidt hij bureau SLA. Het bureau bestaat uit een team van architecten en bouwers, bijgestaan door architectuurhistorici, landschapsarchitecten en energiedeskundigen. Van Assche is tevens lid van de programmaraad van Podium voor Architectuur.

Tickets à €5 zijn verkrijgbaar in de webshop van Arcam en bij de Academie aan de deur vanaf een halfuur voor aanvang (indien voorradig). De voertaal is Engels.

Programma