Lezing 2 (T)huis voor Ontheemden

In het kader van de tentoonstelling (T)huis voor Ontheemden staan er op 9 februari twee lezingen op het programma:

Kwartiermaker en adviseur Jasper van der Wal presenteert zijn initiatief ‘De Buren van Statushouders’ en de rol van huisvesting bij integratie.
We denken er allemaal wel eens aan: opnieuw beginnen. Toch zijn er maar weinig mensen die het echt doen. Maar wat als het geen keuze is? Omdat je moet vluchten naar een voor jou onbekend land. Hoe begin je dan opnieuw? Om je thuis te voelen is meer nodig dan alleen een dak boven je hoofd. Sociale contacten, taal en werk zijn minstens zo belangrijk. Kan het een het andere versterken? De Buren van Statushouders organiseerden een symposium rondom die vraag. De bijeenkomst had een duidelijk antwoord: Ja. Het is goed mogelijk om meer te bieden dan een woning alleen.

Daarna presenteren The New Makers het huisvestingsontwerp Comfort City, één van de winnaars van de prijsvraag 'A Home Away From Home', uitgeschreven door het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) en Atelier Rijksbouwmeester. De kern van de prijsvraag was het ontwikkelen van huisvestingsoplossingen waarmee het COA beter kan inspelen op de onvoorspelbare instroom en die tegelijkertijd een tijdelijk, veilig, sober, sociaal en goed passend thuis kan bieden aan asielzoekers: A Home Away From Home.

Programma
Inloop: vanaf  15.45 uur
Start lezingen: 16.00 uur t/m 17.00 uur
Locatie: Het Cultuurgebouw, Raadhuisplein 9, Hoofddorp

Aanmelden
Je kunt je tot uiterlijk 8 februari 2017 aanmelden voor de lezing via info@podiumarchitectuur.nl

Graag tot dan!