Lezing 1 (T)huis voor Ontheemden

ComfortCity - De Tussenruimte,  Winnaar categorie: Transformatie

De opening van de tentoonstelling (T)huis voor Ontheemden op 2 februari a.s. start met lezingen van Marcel van Heck en drie jonge fotografen Loek van Vliet, Kim Tieleman en Vincent Van Gaalen. Marcel van Heck presenteert namens Atelier Rijksbouwmeester de uitkomsten van de prijsvraag ‘A Home Away from Home’. Fotografen Loek van Vliet,  Kim Tieleman en Vincent Van Gaalen vertellen in hun lezing over het project ‘Can(t) Live (T)here’.

Marcel van Heck: 'A Home Away from Home'
De instroom van asielzoekers in Nederland was nog nooit zo hoog als in 2015. Om beter in te kunnen spelen op komst van het grote aantal asielzoekers, lanceerden het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) en Rijksbouwmeester Floris Alkemade in 2016 de Open Oproep ‘A Home away from Home’: De kern van de prijsvraag was het ontwikkelen van huisvestingsoplossingen waarmee het COA beter kan inspelen op de onvoorspelbare instroom en die tegelijkertijd een tijdelijk, veilig, sober, sociaal en goed passend thuis kan bieden aan asielzoekers: A Home away from Home. Daarnaast wilden de uitschrijvers met de prijsvraag een impuls geven aan de vernieuwing van de markt van flexibele huisvesting. 

Loek van Vliet,  Kim Tieleman en Vincent Van Gaalen: ‘Can(t) Live (T)here’
Verleden jaar merkten Loek van Vliet, Kim Tieleman en Vincent Van Gaalen dat er veel bezorgdheid was over de komst van het tijdelijke AZC in Rijswijk. Daar wilden zij als drie jonge fotografen graag iets mee doen. Met het project ‘Can(t) live (T)here’ introduceerden ze de mensen uit het nieuwe AZC Rijswijk met een krant die bij alle bewoners van de gemeente Rijswijk thuisbezorgd werd. Wie zijn deze mensen? Wat is hun verhaal? Waar komen ze vandaan? Hoe zien zij de toekomst? Waar dromen ze van?

Programma
Inloop: vanaf  15.45 uur
Start lezingen: 16.00 uur t/m 18.00 uur
Locatie: Het Cultuurgebouw, Raadhuisplein 9, Hoofddorp

Aanmelden
Je kunt je tot uiterlijk 1 februari 2017 aanmelden voor de lezing via info@podiumarchitectuur.nl

Graag tot dan!

 

Programma