Leegstand

Te Huur! - Foto: Shutterstock

Hoe kunnen we in de regio Haarlemmermeer en Schiphol stappen maken in het verduurzamen van vastgoed, vastgoedmodellen, leegstand en reserveringen van gronden? Hoe vind je de balans tussen nieuwbouw en bestaand vastgoed? Het Podium besteedt in haar activiteitenprogramma op verschillende manieren aandacht aan de kwestie van leegstand in de Metropo(o)lder.

Een van de successen afgelopen tijd was Proefstation Hoofddorp (met vervolgstappen!) waar ruim honderd mensen (bewoners, leerlingen, studenten, (jonge)ondernemers, vastgoedeigenaren, ambtenaren, wetenschappers en vele anderen) in workshops aan de slag gingen om van Beukenhorst-West weer een leuk en leefbaar gebied te maken.

Archief

Foto: Hoofddorp centraal
bijeenkomst, expositie | 3 oktober 2018 (woensdag) - 17:00

Feestelijke evaluatie open proces Hoofddorp centraal

Hoofddorp-Centraal stopt, nu is het tijd om terug te blikken op het open proces en dat feestelijk te evalueren.
Vervolg workshop Wie Wil Werken
architectenworkshop | 7 december 2016 (woensdag) - 17:00 tot 19:00

Workshop Wie Wil Wonen en ondernemen in Hoofddorp?

Op de grens van 2015/16 inventariseerden wij de woonwensen van jongeren en senioren. Tijdens de ontwerpworkshops 'Wie Wil Wonen' vorig jaar werkten wij aan kansen en wensen voor Neptunusstraat 2-22, op 3 minuten lopen vanaf station Hoofddorp.
bijeenkomst, expertmeeting | 17 februari 2016 (woensdag) - 16:00

(T)huis voor Ontheemden 2

De toestroom van vluchtelingen confronteert iedere gemeente met de primaire opvang en het beschikbare aanbod van lokale huurwoningen. Veel gemeentes en corporaties hebben moeite de grote toestroom op te vangen. Maar de opgave gaat verder dan dat.
Beukenhorst West - Hoofddorp
expositie | 11 december 2015 (vrijdag) - 15:00

Opening expositie Fotosafari Beukenhorst West

Het kantorenpark Beukenhorst-West dat zijn oorsprong qua architectuur kent in de jaren tachtig en negentig, kent al vele jaren veel leegstand. Tijdens de Fotosafari afgelopen 19 juni heeft John van Loon fotografen mee op expeditie genomen door het gebied. Op 11 december presenteren we de resultaten hiervan in het markante “ondernemershuis”de Diamant op Beukenhorst West.
Resultaten ontwerpworkshop 9 oktober Proefstation Hoofddorp
architectenworkshop, workshop | 24 november 2015 (dinsdag) - 17:00 tot 19:00

Ontwerpworkshop Wie Wil Wonen?

De ontwerpworkshop voor (jongeren)huisvesting op 9 oktober tijdens Proefstation Hoofddorp was een groot succes, mede dankzij de inzet van alle deelnemers die actief aan de slag gingen en met waardevolle ideeën kwamen. Om het enthousiasme te behouden en de ideeën concreter te maken, hebben gelijk vervolgstappen gepland.

Proefstation Hoofddorp

Hoofddorp-Centraal en Podium voor Architectuur zetten Beukenhorst West op de kaart. Een groen, ruim gebied dichtbij station Hoofddorp op een paar minuten afstand van Schiphol. Er ontbreekt echter één ding: bedrijvigheid. Tijdens PROEFSTATION HOOFDDORP wordt inspiratie en kennis gedeeld tijdens twee rondes met 3 workshops. Het doel is om een X aantal m2 een nieuwe bestemming te geven en de bedrijvigheid op de kantorenlocatie een stimulans te geven.
bijeenkomst, debat, presentatie | 17 april 2015 (vrijdag) - 14:00 tot 17:30

Woonsymposium - Cijfers en Dromen

Wat is de toekomst voor Haarlemmermeer als unieke locatie binnen de Metropool Regio Amsterdam op basis van cijfers en dromen (2015-2030)? Wat zij de cijfers, de behoeftes, de diversiteit en de woonvormen? Wat is de gedroomde toekomst? Woonsymposium 2015, speciaal voor vakpubliek.
Suikersilo's Halfweg
lezing | 26 juni 2010 (zaterdag) - 16:00 tot 18:00

Lezing Hergebruik

Architecten Jos van Eldonk en Ben ten Hove spreken over hun visie en betekenis voor de omgeving
expositie | 26 juni 2010 (zaterdag) - 13:00 tot 17:00

Expositie Hergebruik - Umnutzung

Première internationale architectuurexpositie in samenwerking met Deutsche Bauzeitung.