Kringlopen - Route 1 Ringbiënnale

Fortboerderij Dijkzicht

De eerste route van de Ringbiënnale Kringlopen voert van Fortboerderij Dijkzicht, als lokale horecaleverancier van lamsvlees en als locatie voor buitenexpositie Geluidslandschap, naar afvalverwerkingsbedrijf de Meerlanden, die warmte levert aan de showkas de Arendshoeve.

De weekenden van 13, 20 en 21 september kunt u kennismaken met het verhaal van Boer Bos, over zijn kudde, over voedsel, nieuwe oude gewassen en met zijn visie op de polder.
De route loopt van Boer Bos naar de Meerlanden, met een rondleiding over de verwerking van GFT afval en de leverantie aan warmte aan de Arendshoeve, de bijzondere plantenkas waar alles op persoonlijke maat verzorgd kan worden; van waardig afscheid nemen tot schaatsen, trouwen en grote evenementen.

De route sluit bij Boer Bos met een proeverij van Aardappelbier, speciaal ontworpen bier voor de Ringbiënnale door kunstenaar/ontwerper Henriëtte Waal.

Let op! Deze route is alleen bereikbaar en te volgen met auto of fiets.

Ook geschikt voor kinderen! 

Ontmoet de pioniers van de Kringlopen
Zaterdag 13 september: 14.00 – 16.30 uur (let op: de rondleiding die op 13/9 om 10:30 was gepland, is komen te vervallen)
zaterdag 20 september : 10.30 – 13.00 uur en 14.00 – 16.30 uur
Zondag 21 september : 14.00- 16.30 uur.

Meer informatie vindt u op www.ringbiennale.nl 

Fortboerderij Dijkzicht

De Meerlanden - Foto: Henri Kok Fotografie

De Arendshoeve - Foto: Henri Kok Fotografie

 

Programma