Kenniscafé Big data als 'motor' voor een circulaire samenleving I

Big data

Het thema circulaire economie is regelmatig in het nieuws. Dit onderwerp vereist nieuwe manieren van ondernemen en waarde-creatie. Vele (grote) bedrijven gebruiken dit als stimulans voor hun innovatieprocessen. Big data zijn een belangrijke bron voor verdergaande innovatie op weg naar een duurzame gezonde samenleving. Hoe kunnen we kennis delen? Hoe kunnen we bijdragen aan een betere luchthavenregio?

 Het Business Research Centre van Inholland en het Podium voor Architectuur Haarlemmermeer en Schiphol organiseren een kenniscafé over hoe de samenleving kan innoveren in een circulaire economie. Centrale vragen:

- Wat kan circulaire economie betekenen voor de logistieke sector in de regio Haarlemmermeer/ Schiphol?

- Hoe kunnen we data delen en wat is daarbij het verdienmodel?

Programma
Het kenniscafé gaat uit van het eenvoudige principe dat nieuwe inzichten vooral ontstaan vanuit het voeren van een actieve, gerichte en creatieve dialoog in een prettige omgeving. Na het plenaire deel starten de denksessies in tafelrondes.

Wethouder Ap Reinders (o.a. ondernemerschap en dienstverlening bedrijven) opent het Kenniscafé. Na de inleiding van Lector Don Ropes nemen twee sprekers nemen ons mee op reis:

Nanne Onland, Managing Director Cargonaut, vertelt over het doolhof van big data, circulariteit en een lonkend perspectief waarin het vinden van de juiste oplossing een dagelijkse uitdaging vormt. Cargonaut is hét databedrijf van de luchtvaartsector.

Olaf Blaauw, Senior Strategic Consultant bij Delta Development Group en verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de Valley. Hoe komt dit nieuwe circulaire concept tot stand en hoe verloopt de zoektocht naar nieuwe verdienmodellen? Welke rol spelen data daarbij? Valley wordt de eerste circulaire hub ter wereld met het complete scala aan benodigdheden om de transitie te realiseren: van werk- en ontmoetingsplekken tot makers spaces, fablabs en pilot plans.

Met wie?
We bouwen de bijeenkomst op met een aantal betrokken vertegenwoordigers en MKB-ers uit de regio die behoeften en kansen in beeld brengen en landelijke experts die dieper in kunnen gaan op het onderwerp. Deelnemers ontvangen een verslag van de bijeenkomst. De uitkomsten worden gebruikt in het onderzoek: ‘innoveren met nieuwe verdienmodellen gericht op een circulaire economie’.

Programma
Datum: dinsdag 16 mei 2017
Inloop: vanaf 16.00 uur
Start:16.15 uur
Einde: 20.00 uur

Aanmelden
Aanmelden kan via info@podiumarchitectuur.nl tot uiterlijk dinsdag 16 mei 2017, 12.00 uur. We zien u graag op 16 mei a.s.!

Het kenniscafé wordt gefaciliteerd door het Business Research Centre van Inholland en het Podium voor Architectuur Haarlemmermeer en Schiphol. Het kenniscafé van 16 mei is expertmeeting I van II. De volgende expertmeeting over Circulaire economie en Big data staat gepland op 7 september 2017 tijdens de Landschapstriënnale.