Het Nieuwe Kantoor - Route 2 Ringbiënnale

Route twee van de Ringbiënnale Het Nieuwe Kantoor vertelt het verhaal van de kantoren, leegstand en nieuwe bestemmingen, de behoefte aan bijzondere groene werklocaties en Cradle 2 Cradle Park 20|20. Biosbased Economy Center van SADC aan de Rijnlanderweg toont hoe leegstand van gronden, ingezet wordt voor productie van gewassen voor 3 D printen, papierproductie en lijnzaadolie voor verf.

Laurens Schenk neemt u mee op ontdekkingsreis door de Beukenhorsten, naar de nieuwe restaurants en olifantsgras. Zowel vrijdag 19 als zaterdag 20 september kunt u dit zelf ervaren, vanaf 10.30 uur ontvangst met een heerlijk kopje Duurzame Beukenhorst Koffie in Beukenhorst Noord. Vanaf daar is er een bezoek aan het project de Beuk erin met aandacht voor leegstand en herbestemming van kantoorgebouwen, zoals een omgebouwd kantoor dat nu in gebruik is als hotel. Via het station wandelen over de Geniedijk.

In een oude woning aan de Rijnlanderweg is het Biobased Economyclass Center van SADC gevestigd met de Ambachtelijke Academie. Van monumentale boerderij en restaurant Den Burgh gaat de wandeling naar Beukenhorst Zuid, een eerste maar goede stap in een betere en duurzame ontwikkeling van nieuwe kantoorgebouwen. Voor de liefhebbers als afsluiting een duurzame lunch met lokale producten uit de streek bij Lust 4 lunch. Excursie in totaal ca 2 uur. excl lunch

Meer informatie op www.ringbiennale.nl 

Programma