Hét verkiezingsdebat van Haarlemmermeer: Circulaire economie

Op woensdag 21 september mag er weer gestemd worden in de gemeente Haarlemmermeer. Op maandag 19 november gaan lijsttrekkers van zeven partijen in debat over een tot nu toe onderbelicht thema in de georganiseerde verkiezingsdebatten: circulaire economie, de energie transitie en de bijbehorende klimaatverandering. Partijen worden uitgedaagd door Rogier Elshout, expert op het gebied van verkiezingsdebatten.

Centraal op de avond staan de ondernemers en inwoners van de gemeente Haarlemmermeer, degenen die in het stemhokje de koers kunnen bepalen. Rogier: 'uiteraard krijgen de lijstrekkers het woord om de hoofdpunten uit hun programma binnen dit thema te presenteren, maar we willen vooral de inwoner en ondernemer in de zaal een podium geven om een vraag te stellen, standpunt te beargumenteren of stelling te nemen. Daar kunnen de politici dan weer op reageren. We gaan echt op zoek naar het meningsverschil en het verscherpen van de keuzes en koers.'

De organisatie van de avond ligt bij C-Creators, C-Bèta, NMCX en Podium voor Architectuur. Allen doen veel onderzoek naar thema’s en vraagstukken die spelen in de gemeente. Deze samenwerkende organisaties zijn neutraal en betrokken. Zij hebben een luisterend oor gelegd bij de politieke partijen maar ook met name wat speelt in de achtertuin van bewoners en ondernemers uit de regio. Rogier: 'We gaan ons in het 90 minuten durende programma bezig houden met 3 thema’s: Energie: moet dat komen van de zee of uit de achtertuin? Circulaire Economie: moeten we afval scheiden belonen? En de woningbouwopgave: moet deze duurzaam én betaalbaar zijn? We verwachten veel controversie en emotie bij deze thema’s.'

Politieke partijen
Er melden zich nog steeds partijen aan voor deelname aan het debat. Een avond waarbij de organisatie ook de partijen wil uitdagen om aan het einde zich uit te spreken over de vraag 'waar mogen we u over 4 jaar op afrekenen?' Groenlinks, D66, Gezond Haarlemmermeer, PvdA en CDVP hebben hun deelname bevestigd. De organisatie roept de overige partijen op zich aan te melden en is nog in gesprek met de VVD en HAP Haarlemmermeer.

Programma
19:00 uur inloop
19:30 uur start debat
21:00 uur borrel
22:00 uur einde

Wil je hier bij zijn?
Meld je aan via info@c-beta.nl

Podium voor Architectuur is samen met NMCX onafhankelijk & betrokken bij dit verkiezingsdebat. Een initiatief van C-Bèta en C-creators.