Groene Loper Festival: Circulaire wandeling, Bamboe bouwen en Behoeftepeiling + mini expo Tiny Houses

Foto: Groene Loper Festival

Het Groene Loper Festival staat in het teken van duurzaam consumeren en is ondertussen een begrip in Hoofddorp. Zondag 24 juni kun je op het Raadhuisplein genieten van muziek, theater, workshops en een uitgebreide groene markt. Het Podium voor Architectuur is aanwezig en organiseert een circulaire wandeling door Hoofddorp, een kinderworkshop bamboe bouwen en een behoeftepeiling en mini expo over Tiny Houses. 

Circulaire wandeling door Hoofddorp
Terwijl we ons door de polder bewegen, bewegen we ook door de tijd. We stellen vragen over monumenten die goed zichtbaar zijn in ons straatbeeld, maar ook over minder opvallende plekken. We gaan nadenken over gebruiken en tradities van vroeger die zijn verdwenen. Is het mogelijk, dat de sleutel voor een succesvolle en duurzame toekomst in ons verleden ligt? De wandeling wordt begeleid door erfgoed specialiste Kathrin Hannen en duurt ongeveer anderhalf uur.

Start: 13.00 uur vanaf Het Cultuurgebouw
Duur: 1,5 uur
Aanmelden vooraf via info@podiumarchitectuur.nl

Behoeftepeiling en mini expo Tiny Houses
Wereldwijd ontstaat een trend, het wonen in een klein huis. Soms op wielen, op het water, verplaatsbaar, tijdelijk, circulair. Is daar in de polder ook behoefte aan? Wie wil zijn/haar footprint verkleinen, alternatief wonen, met anderen wonen, of op een bijzondere plek wonen? Wie, waar, waarom? Hoe kan het eruit zien? Podium voor Architectuur inventariseert tijdens het Groene Loper Festival waar behoefte aan is in Haarlemmermeer.

Tijd: 12.00-16.00 uur

Kinderworkshop bamboe bouwen
Luchtige kastelen bouwen met het flexibele en duurzame materiaal bamboe. Tijdens het Groene Loper Festival kunnen kinderen met bamboe bouwen op het Raadhuisplein, zijde Cultuurgebouw. Hoe groot en hoog denk jij dat je kunt bouwen? Ervaar het wonder van niets naar een vorm in de ruimte.  De workshop vindt plaats onder begeleiding van Britt Dekker. Voor kinderen vanaf 8 jaar!

Tijd: 13.00-15.00  (inloop)

 

Programma