Fotografie tentoonstelling Het Volgende Landschap

Foto: Cor van den Berg 'Het Volgende Landschap'

Wethouder Derk Reneman en gedeputeerde Adnan Tekin openden op zaterdag 9 september een wel heel bijzondere fototentoonstelling midden in de polder. De tentoonstelling laat zien hoe amateurfotografen uit de Metropoolregio Amsterdam ‘Het Volgende Landschap’ verbeelden.

De foto’s in de tentoonstelling zijn gekozen uit een grote selectie inzendingen voor de wedstrijd ‘Het Volgende Landschap’ die tijdens de Dag van de Architectuur uitgeschreven werd. Een deskundige jury, onder leiding van voorzitter Eric Luiten (landschapsarchitect en hoogleraar Erfgoed en Ruimte), heeft de 24 meest indrukwekkende foto’s geselecteerd. De foto van Cor van den Berg werd als winnende foto aangewezen met het volgende juryrapport:

'De bewerkte foto waarop de gekantelde kavels van Park Buitenschot en de nieuwe elektriciteitsmasten naast elkaar te zien zijn kan de jury bijzonder waarderen. De subtiele bewerking houdt het evenwicht tussen een heel herkenbaar en realistisch maar toch ook absurdistisch landschap. Mensen lijken te recreëren op en vreemdsoortige landschappelijke locatie, verstoord door enorme elektriciteitsmasten en een nabijgelegen vliegveld. Al met al een prachtige foto, sterke compositie en verhalend karakter'.

Deelnemende fotografen
Kees van der Veer
Arno Konijnendijk
Rinus Otte
Tineke Klaassen
Michel Mulder
Cor van den Berg
Erica de Haas
Francisca Sprey
Monique Landman
Rob van Olffen
Frans Sitvast
Erik Mol
Rob Loos
Annemarie Cilon
Susan Heijstee
John Hardenberg
Robert Kruijt
Ger Ottenhof

Toegang
De tentoonstelling is t/m 30 september gratis toegankelijk zolang het licht is.

Dit programma is onderdeel van de Landschapstriënnale die van 1 t/m 30 september plaatsvindt in PARK21.