FIETSEXCURSIE / WORKSHOP 'Ode aan de Landbouw'

TRACTORDANS 2014

Haarlemmermeer heeft een rijkdom aan landschappen. Hoe zijn ze te onderscheiden en te fotograferen? Waar houdt een landschap op en waar begint het? Vanuit gebruik, vanuit waarde, vorm of functie? 

Podium voor Architectuur en PARK21 roepen (amateur)fotografen op om vanuit persoonlijke visie een Ode aan de Landbouw te verbeelden vanuit de thema’s. Een selectie van ca. 25 foto’s zal te zien zijn in de buitenexpositie tijdens de Ringbiënnale op 16, 17, 18 september en drie daarop volgende weken.

Twee excursies
Ter inleiding op de wedstrijd kunt u deelnemen aan 2 excursies, maar ook niet-fotografen mogen uiteraard deelnemen.

Fietsexcursie/workshop - 15 juni a.s. 
Een ‘workshop-on-the-road’ onder leiding van erfgoeddeskundige Maurits van Putten en landschapsfotograaf Mariette Carstens door de lagen van het landschap. We komen langs zogenaamde 'werklandschappen' zoals boerderijen, kantoren en bedrijventerreinen, maar ook de infrastructurele landschappen die de landbouwgronden doorsnijden, de schaalgroottes in de woonmilieus en de archetypes zoals schuren. 

Startpunt: station Hoofddorp (oostkant van de spoorwegovergang, aan de kant van de Taurusavenue)
18.45 uur - verzamelen 
19.00 uur - vertrek

Max. 25 deelnemers per excursie, vol = vol. 
2 verschillende routes: 2 x deelnemen mogelijk

Fotografiewedstrijd
Beide excursies worden georganiseerd in het kader van de fotografiewedstrijd 'Ode aan de Landbouw', maar zijn voor iedereen toegankelijk (ook voor niet-deelnemers aan de wedstrijd). Voor wie wel aan de wedstrijd meedoet, de uiterste inleverdatum voor de foto’s is 1 augustus 2016.
Alle informatie en criteria voor de wedstrijd worden tijdens de excursies gegeven.

Juryleden zijn: Neeltje Ten Westenend/Stephan Keppel, Mariette Carstens, Tessel van Toorn en Maurits van Putten

Opdracht voor de fotografen tijdens de excursies:
Welke standpunten kies je en wat zegt dat over het onderwerp? Welke technieken zijn bruikbaar bij landschapsfotografie? Hoe creëer je diepte of abstractie en hoe leg je een gevoel of sfeer vast in een beeld?

Aanmelden 
U kunt zich voor een of beide excursies aanmelden tot 13 juni 10.00 uur door een mail te sturen naar info@podiumarchitectuur.nl
Geef daarbij aan om welke excursie het gaat en of u ook deelneemt aan de fotografiewedstrijd (dit is niet noodzakelijk om deel te nemen aan de excursies.
Na aanmelding ontvangt u een bevestiging met startlocatie.