Fietsexcursie Open Monumentendag

Excursie Open Monumentendag

Ga tijdens Open Monumentendag mee op fietsexcursie en laat je verrassen door de rijkdom van Haarlemmermeer! Het Podium voor Architectuur Haarlemmermeer en Schiphol organiseert samen met Haarlemmermeermuseum de Cruquius een fietstocht langs toonaangevende objecten en landschappen in Haarlemmermeer onder begeleiding van erfgoeddeskundige Kathrin Hannen. 

We bezoeken verborgen plekken uit het verleden en beginnen op het Raadhuisplein in Hoofddorp. Vanuit daar fietsen we door Beukenhorst West om de oude en nieuwe locatie van boerderij de Gerritshoeve te aanschouwen. De tour vervolgt zich langs de Ringvaart met parels als het Huis van de Dijkgraaf van Haarlemmermeer en de oude Verkeerstoren van Schiphol. Onderweg rijden we door de groen blauwe oasen die gespaard zijn gebleven in de schaduw van Schiphol en Amsterdam. Wat zijn de verhalen achter deze plekken? Discussieer mee over de transformatie van het erfgoed, dat het ontstaan van onze polder vertelt!

De fietstocht eindigt in het Historisch Museum, waar de prijsuitreiking van het Monument van het jaar plaatsvindt. 

Tip! wil je graag meer weten over de monumenten, maar ben je niet in de gelegenheid om mee te doen met de fietstocht? Zorg ervoor dat je dan op de volgende tijden aanwezig bent bij de volgende monumenten:
11.30 uur: Fort bij Aalsmeer
12.10 uur: Oude Verkeerstoren, Stationsplein Zuid-West, 1117 CN Schiphol
12.50 uur: Gemaal de Lynden
13.20 uur: Historisch Museum, Bosweg 17, 2131 LX Hoofddorp

Duur
De fietsexcursie duurt ca. 2,5 uur. Onderweg zullen we kort pauzeren. 

Locatie
Vertrekpunt fietsexcursie: Raadhuisplein, Hoofddorp.
Eindpunt fietsexcursie: Historisch Museum, Bosweg 17, 2131 LX Hoofddorp​

Aanmelden 
Meld je aan voor de fietstocht via info@podiumarchitectuur.nl. Deelname is gratis. Neem je eigen fiets mee!

Fiets huren
Meedoen aan de excursie, maar zelf geen fiets? Een fiets huren kan op Station Hoofddorp. Kijk hier voor meer informatie.

 

Programma