Fietsexcursie Open Monumentendag

Fiets excursie

Ga tijdens Open Monumentendag mee met de fietsexcursie en laat u verassen door de rijkdom van de Haarlemmermeer!

De fietsexcursie begint bij station Hoofddorp, hedendaags knooppunt van woon- en werkverkeer in de polder. Vervolgens bewonderen we het Monument van de toekomst van ontwerper Gijs de Waal. We fietsen over de indrukwekkende Geniedijk, onderdeel van de stelling van Amsterdam, richting het enige volledig Cradle to Cradle bedrijventerrein in Nederland, Park 20|20. We zoeken onderweg de sporen van de vergeten HM spoorlijn. Wat is het verhaal achter dit vergeten spoortraject?

Op de vraag wat te doen met boerderijen die opgeslokt worden door de oprukkende bebouwing vinden we een antwoord in Den Burgh, een kenmerkende boerderij uit 1859 die bruist van het leven. We vervolgen via de Oude Secretarie en ontdekken en waaraan het zijn naam ontleend. De President is een even hoogwaardig bedrijventerrein. Een  contrast met het iconische pomphuisje, het kleinste monument van de Haarlemmermeer.

Via de Hoofdvaart fietsen we door naar de Hillegomshoeve die het verhaal van de Haarlemmermeer vertelt. Wat natuurlijk niet mag ontbreken op deze unieke route is een historische kavel.  De fietsexcursie eindigt op Hoeve Kleine Vennep, waar u de foto-expositie Het Volgende Landschap kunt bewonderen. 

Begeleiding: Maurits van Putten, erfgoeddeskundige 

Aanmelden
Aanmelden voor de fietsexcursie is verplicht en kan t/m 8 september 2017 via deze link. Deelname is gratis. Neem je eigen fiets mee!

Partners: Haarlemmermeermuseum De Cruquius, MyEarth corporation, PARK21, Mooi Noord Holland

Dit programma is onderdeel van de Landschapstriënnale die van 1 t/m 30 september plaatsvindt in PARK21.