Feestelijke evaluatie open proces Hoofddorp centraal

Foto: Hoofddorp centraal

Het open proces Hoofddorp-Centraal stopt binnenkort en gaat verder in verschillende projecten. Graag bekijken we met jou de afgelopen jaren, belangrijke momenten en hoe je die hebt beleefd. Kom je ook naar de feestelijke evaluatie van het open proces op woensdag 3 oktober vanaf 17.00 uur? Je bent van harte welkom voor deze afsluitende bijeenkomst.

In 2014 begon het open participatieproces. De gemeente Haarlemmermeer kon natuurlijk niet alleen bouwen aan de toekomst van Hoofddorp. Een samenwerking van inwoners, ondernemers, ontwikkelaars en andere belanghebbenden was daarbij hard nodig.

Anders-dan-anders-aanpak
Om meer samenhang en levendigheid te krijgen in het gebied tussen het centrum en het station van Hoofddorp, koos de gemeente voor een rigoureuze ‘anders-dan-anders-aanpak’. Geen plan, geen businesscase en geen afgebakend projectgebied zoals in de klassieke plannenmakerij. In plaats daarvan faciliteerde de gemeente een open proces, waarop iedereen die dat wilde invloed had.

Tijdens al die jaren gingen groepen mensen met elkaar in gesprek. Meedenken, meepraten en meebeslissen stond daarbij centraal. Samen ontdekten we wat er nodig was om het gebied tussen het centrum en het station van Hoofddorp in beweging te krijgen. Het uitgangspunt was een aantrekkelijk gebied voor partijen om hierin te investeren.

Nu Hoofddorp-Centraal officieel stopt, is het tijd om terug te blikken op het open proces en dat feestelijk te evalueren.

Datum: woensdag 3 oktober 2018
Tijdstip: van 17.00 tot 20.00 uur
Locatie: Gymzaal, Prins Hendriklaan 33, Hoofddorp

Programma
17.00 uur inloop met historietentoonstelling en drankje in de gymzaal
17.30 uur openingsspeech door wethouder
17.40 uur stand van zaken en overgang naar projecten
17.50 uur lezing van auteur Herman Vuijsje over het democratisch proces
18.10 uur pauze met hapje en drankje
18.30 uur gezamenlijke evaluatie van de belangrijkste momenten in het proces
19.10 uur conclusies en aanbevelingen van de evaluatie
19.30 uur afsluiting door wethouder
19.40 uur napraatborrel en hapje
20.00 uur einde programma

Wil je hierbij aanwezig zijn?
Geef dit dan zo snel mogelijk door via Hoofddorp-Centraal@haarlemmermeer.nl

Programma