Expositie Tiny Houses

Tiny Houses

Op 13 maart werd de expositie Tiny Houses geopend in Het Cultuurgebouw in Hoofddorp. De leerlingen van het Hoofdvaart College hebben voor het vak CKV de rol van ontwerper op zich genomen. Als ontwerper hebben zij gewerkt aan de vraag: Ontwerp een mobile / tiny home voor jezelf. Hoe zou jij willen wonen in een ruimte van 16m2?

Wereldwijd zijn er talloze voorbeelden van Tiny Houses (kleine huizen). Variërend van een kamer in een woontoren midden in de stad tot een opvang voor vluchtelingen. Maar ook een mobile home (verplaatsbaar huis) midden in de natuur zijn voorbeelden van dergelijke woningen.

Wat heb je echt nodig? Wat zou je willen delen? Hoe wil jij de ruimte gebruiken? Wat vind jij belangrijk in een woonruimte? Bij de opstart van het project kregen de leerlingen gastlessen van ruimtelijk ontwerpers en architecten over schaal en ruimte. Tijdens deze gastles zetten de leerlingen onder andere 1:1 verschillende ruimtes van 16m2 uit met tape. Daarna onderzochten en ontwierpen zij hun ideale woonruimte van 16m2.

Iedereen die belangstelling heeft voor de resultaten van dit project is van harte welkom. Het werk is hier tot en met 27 maart te zien. Naast de Tiny Houses zijn ook de culturele zelfportetten van de leerlingen te bewonderen, die de leerlingen eerder dit jaar maakten.

Opening expositie Tiny Houses
Datum: 13 maart 2017
Tijd: 16:30 - 18:00 uur (inloop vanaf 16:15 uur)
Locatie: Etalage van Het Cultuurgebouw (bij de gele containers)