Excursie stationszone Breda | Den Bosch

Waar ligt de kracht en kans voor een stationsgebied? Podium voor Architectuur en Hoofddorp Centraal nodigen u uit voor een inspiratie-excursie naar twee opmerkelijke stationsgebieden, waar centrum en station, vergelijkbaar met Hoofddorp, niet vanzelfsprekend gunstig liggen ten opzichte van elkaar. Op beide locaties geeft een betrokken projectmanager een rondleiding.

Breda (in ontwikkeling)
Het station wordt een plek waar mensen kunnen wonen, werken, winkelen en reizen onder één dak. De diverse openbare vormen van openbaar vervoer vinden er hun plaats. De parkeerproblemen rond het station lossen zich op door auto’s op het dak te parkeren.Het nieuwe station Breda maakt onderdeel uit van Via Breda: de ontwikkeling van de Spoorzone in het centrum van de stad Breda.

Den Bosch
De Spoorzone vormt een rode draad in de stedelijke ontwikkeling rond het spoor. De excursie focust op de westelijke zijde met het Paleiskwartier met Paleis van Justitie, woningen en appartementen, kantoren en diverse onderwijsfuncties en toenemende horeca. De Paleisbrug over het spoor is gerealiseerd naar ontwerp van Benthem Crouwel en landschapsarchitect Piet Oudolf.

Programma

  • 9.30 uur - start Raadhuisplein Hoofddorp
  • 11.00-13.00 uur - Breda
  • 13.30-16.30 uur - Den Bosch
  • 18.00 uur - einde Raadhuisplein Hoofddorp

Max 35 personen. Op volgorde van aanmelding.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar info@podiumarchitectuur.nl