Debat en Boekpresentatie Het Volgende Landschap

Theo Baart

In de publicatie Het Volgende Landschap doet chroniqueur Fred Feddes in detail verslag van de inzichten, stellingnamen, dilemma’s en open vragen tijdens de Landschapstriënnale 2017. Tijdens de triënnale is de naderende megaverbouwing van het Nederlandse landschap een maand lang van alle zijden belicht. Het landschap van de Metropoolregio Amsterdam, en de Haarlemmermeer in het bijzonder, fungeerde als casus voor deze vraagstukken die iedere Nederlander zullen raken.

Het leverde een staalkaart op van kennis en inzichten over de afzonderlijke megaopgaven, en een beginnend portfolio van mogelijke ontwerpoplossingen. In Het Volgende Landschap reflecteert een keur van betrokkenen op de bevindingen. Ook de triënnale als publieksevenement is in beeld gebracht. Het resultaat is een onmisbare gids op de onzekere weg naar het volgende landschap.

De presentatie van het boek Het Volgende Landschap vindt plaats op maandag 28 mei 2018 in de Tolhuistuin in Amsterdam.
Aansluitend gaat een panel in debat over de vraag ‘Hoe gaat Nederland en de Metropoolregio Amsterdam aan de slag?’ Met Esther Agricola (directeur Ruimte en Duurzaamheid, gemeente Amsterdam), Berno Strootman (Rijksadviseur voor de Fysieke Leefomgeving), Sylvo Thijsen (directeur Staatsbosbeheer), Emiel Reiding (directeur Nationale Omgevingsvisie, BZK) en interactie met publiek. Het debat wordt gemodereerd door Eric Luiten (voorzitter Stichting Landschapstriënnale) en Paul Gerretsen (Vereniging Deltametropool).

Het Volgende Landschap is een uitgave van Stichting Landschapstriënnale en Vereniging Deltametropool. Het boek is te bestellen bij de boekhandel en bij Centraal Boekhuis aangesloten internetboekwinkels. ISBN 978-90-76630-22-9.

Programma

15.30 uur – Inloop
16.00 uur – Welkom door Esther Agricola 
16:10 uur – Lessen van de Landschapstriënnale, met Eric Luiten
16:30 uur – Debat: ‘Hoe gaat Nederland en de Metropoolregio Amsterdam met de uitkomsten aan de slag? Met Esther Agricola, Berno Strootman, Sylvo Thijsen, Emiel Reiding en interactie met publiek. Moderatoren: Eric Luiten en Paul Gerretsen.
17:10 uur – Aanbieden van het boek 'Het Volgende Landschap' Alle aanwezigen krijgen een gratis exemplaar.
17.20 uur – Vooruitkijken naar de Landschapstriënnale in 2020
17.30 uur – Borrel
18.30 uur – Einde

Programma