Dag van de Architectuur - Haarlemmermeer 'Ode aan de Landbouw'

Ook Podium voor Architectuur neemt dit jaar deel aan de landelijke Dag van de Architectuur. Dit jaar staan geven wij een Ode aan de Landbouw in samenwerking met PARK21 op 15 en 23 juni met twee excursies en een fotografiewedstrijd.

Haarlemmermeer heeft een rijkdom aan landschappen. Hoe zijn ze te onderscheiden en te fotograferen? Waar houdt een landschap op en waar begint het? Vanuit gebruik, vanuit waarde, vorm of functie? 

Fotografiewedstrijd
Podium voor Architectuur en PARK21 roepen (amateur)fotografen op om vanuit persoonlijke visie een Ode aan de Landbouw te verbeelden vanuit de thema’s. Een selectie van ca. 25 foto’s zal te zien zijn in de buitenexpositie tijdens de Ringbiënnale op 16, 17, 18 september en drie daarop volgende weken.

Twee excursies
Ter inleiding op de wedstrijd kunt u deelnemen aan 2 excursies (ook als u niet mee wilt doen aan de wedstrijd kunt u deelnemen):

Fietsexcursie/workshop - 15 juni
Een ‘workshop-on-the-road’ onder leiding van erfgoeddeskundige Maurits van Putten en landschapsfotograaf Mariette Carstens door de lagen van het landschap.
>> meer informatie over deze excursie vindt u hier

Busexcursie - 23 juni 
Rondleiding over de weg door de verschillende landschappen van Haarlemmermeer.
>> meer informatie over deze excursie vindt u hier

Landelijke dag: Architectuur in de schijnwerpers
De Dag van de Architectuur is een jaarlijks terugkerend evenement waarin het belang van architectuur in de schijnwerpers staat. Dit jaar is het thema: Architectuur in de schijnwerpers.
Na jaren van crisis krabbelt de architectuursector weer uit het dal. De tijd waarin veel aandacht was voor iconische gebouwen ligt achter ons. Architectuur en stedenbouw tonen hun dienstbaarheid aan de samenleving en spelen een belangrijke rol in de oplossing van grote sociaaleconomische en ruimtelijke vraagstukken. Denk hierbij aan democratisering en participatie, de verduurzaming van stad en samenleving en gezonde verstedelijking. De Dag van de Architectuur toont wat architectuur kan doen voor de kwaliteit van onze leefomgeving in de steden, dorpen en regio’s. De dag werd voorheen georganiseerd door de BNA, maar is nu in handen van diverse architectuurcentra in Nederland. 

Programma