BUSEXCURSIE 'Ode aan de Landbouw'

Foto: Mariette Carstens

Haarlemmermeer heeft een rijkdom aan landschappen. Hoe zijn ze te onderscheiden en te fotograferen? Waar houdt een landschap op en waar begint het? Vanuit gebruik, vanuit waarde, vorm of functie? 

Podium voor Architectuur en PARK21 roepen (amateur)fotografen op om vanuit persoonlijke visie een Ode aan de Landbouw te verbeelden vanuit de thema’s. Een selectie van ca. 25 foto’s zal te zien zijn in de buitenexpositie tijdens de Ringbiënnale op 16, 17, 18 september en drie daarop volgende weken.

Twee excursies
Ter inleiding op de wedstrijd kunt u deelnemen aan 2 excursies. Uiteraard mogen ook niet-fotografen mee.

Busexcursie - 23 juni a.s. 
Tijdens de busexcursie word je rondgeleid door de verschillende landschappen van Haarlemmermeer. Aan de orde komen: de gebiedsveranderingen, de schaal van de landbouwgronden, de diversiteit aan woningen en gebouwen, de mens achter de bedrijfsvoeringen. 

Begeleiding: Maurits van Putten, erfgoeddeskundige, Tessel van Toorn, kunsthistorica / communicatie PARK21 en landschapsfotograaf Mariette Carstens.

Startpunt: station Hoofddorp (oostkant van de spoorwegovergang, aan de kant van de Taurusavenue)
18.45 uur - verzamelen
19.00 uur - vertrek

Max. 25 deelnemers per excursie, vol = vol. 
2 verschillende routes: 2 x deelnemen mogelijk

Fotografiewedstrijd
Beide excursies worden georganiseerd in het kader van de fotografiewedstrijd 'Ode aan de Landbouw', maar zijn voor iedereen toegankelijk (ook voor niet-deelnemers aan de wedstrijd). Voor wie wel aan de wedstrijd meedoet, de uiterste inleverdatum voor de foto’s is 1 augustus 2016.
Alle informatie en criteria voor de wedstrijd worden tijdens de excursies gegeven.

Juryleden zijn: Neeltje Ten Westenend/Stephan Keppel, Mariette Carstens, Tessel van Toorn en Maurits van Putten

Aanmelden 
U kunt zich voor een of beide excursies aanmelden tot 13 juni 10.00 uur door een mail te sturen naar info@podiumarchitectuur.nl
Geef daarbij aan om welke excursie het gaat en of u ook deelneemt aan de fotografiewedstrijd (dit is niet noodzakelijk om deel te nemen aan de excursies).
Na aanmelding ontvangt u een bevestiging met startlocatie.