Busexcursie met workshop on the road: Het Volgende Landschap

Foto: Kees van der Veer

Om deelnemers van de fotografiewedstrijd ‘Het Volgende Landschap’  van input en inspiratie te voorzien staat er op woensdag 21 juni een busexcursie gepland met een ‘workshop on the road’. Dit is onderdeel van de Dag van de Architectuur.

Landschapsfotografe Remke Spijkers, gespecialiseerd in het vastleggen van ‘urban greens’ en de relatie tussen stad en landschap, Maurits van Putten (erfgoeddeskundige) en Tessel van Toorn (PARK21) geven deelnemers  inzicht in de verschillende lagen en het gebruik van het landschap van de Haarlemmermeer. Wat zou het volgende landschap kunnen zijn? Hoe krijgt het vorm en niet onbelangrijk: hoe leg je Het Volgende Landschap eigenlijk vast?

Tijdens de busexcursie stappen we op een aantal locaties uit de bus waar u uitleg krijgt over de veranderingen in het landschap, het historische landschap en de ruimtelijke kwaliteit van het landschap. Remke Spijkers geeft tips and trics over het fotograferen van landschappen. Maurits van Putten laat zijn licht schijnen over het erfgoed van de polder. Wat hebben we bewaard en wat willen we bewaren? En waarom? Wat nemen we mee naar het volgende landschap en waarin  onderscheid de Haarlemmermeer zich met ieder ander landschap?

U kunt tijdens deze busexcursie schetsmatig fotograferen en u al vast oriënteren op geschikte locaties in de polder. Een prachtige kans voor wie goed voorbereid aan de fotografiewedstrijd wil beginnen.

Programma
Datum: 21 juni 2017
Tijd: 19.00 - 21.15 uur
Toegang: gratis
Start en vertrekpunt: Station Hoofddorp

Aanmelden
Aanmelden voor deze lezingenavond kan tot uiterlijk 15 juni a.s. via info@podiumarchitectuur.nl. U ontvangt een bevestiging van uw aanmelding.

Op donderdag 15 juni wordt er ook een inhoudelijke invulling gegeven ter voorbereiding op de fotografiewedstrijd. Kunsthistorica Maartje van den Heuvel en Landschapsarchitecte Martine van Vliet geven een lezing. Interesse? Klik hier voor meer informatie.