Boekpresentatie WERKLUST

Detail cover Werklust - Foto: Theo Baart

Hoe zien de transformaties er uit in het landschap van Haarlemmermeer? Fotograaf Theo Baart legde ze vast over een tijdspanne van dertig jaar. Het resultaat, het boek Werklust, Biografie van een gebruikslandschap wordt 1 november a.s. gepresenteerd. 

Werklust gaat over de zichtbare veranderingen in het gebied dat gelegen is tussen de zeehaven van Amsterdam, de luchthaven Schiphol en de bloemenveiling van Aalsmeer. Dit ooit zo lege agrarische landschap is vol gelopen met woonwijken, bedrijventerreinen, landingsbanen en snelwegen. Het is een infrastructuurlandschap geworden met in de oksels van de knooppunten ruimte voor wonen, werken en recreatie: een dynamische gebied waar rust en stilstand onbekend zijn.

Werklust is het vervolg op het veelgeprezen fotoboek Bouwlust. The urbanization of a polder (1999).

Programma boekpresentatie 1 november

  • 14:00 uur - ontvangst bij Boekhandel Stevens | Locatie: Nieuweweg 63, Hoofddorp
  • 14:30 uur - busrit door Werklust met Theo Baart als reisgids [max.50 deelnemers volgens volgorde van aanmelding] Graag reserveren via info@boekhandelstevens.nl 
  • 15:45 uur - Korte presentatie door Wim van der Lee, stedenbouwkundige gemeente Haarlemmermeer | Uitreiking eerste exemplaar door Theo Baart, borrel en verkoop boek | Locatie: [oude gymzaal] Hoofddorp Centraal, Prins Hendriklaan 33, Hoofddorp 

Special edition
De eerste gereserveerde vijftig exemplaren bevatten een inkjet print uit Werklust op A4-formaat, genummerd en gesigneerd. Het boek kunt u nu al reserveren via info@boekhandelstevens.nl en is dan 1 november direct af te halen bij Boekhandel Stevens.

Tentoonstelling
Van 7 november 2015 t/m 17 januari 2016 is WERKLUST te bewonderen in het Nederlands Fotomuseum te Rotterdam.

Meer informatie op www.werklust.nu