Besloten pop-up diner: voedselproductie in een Connected Airport Area

Samen werken aan de oogst - foto: Kees van der Veer

Precies een jaar geleden organiseerde Podium voor Architectuur op het dak van een parkeergarage een besloten pop-up diner waarin verschillende experts uit de regio Haarlemmermeer & Schiphol spraken over voedselproductie in de Metropo(o)lder. Op 15 september a.s. organiseren Podium voor Architectuur en NMCX een vervolg: het Pop-up diner voor een Connected Airport Area.

Onder het genot van lekkernijen wisselen wij met experts uit de regio van gedachte over voedselproductie en verbindingen in de regio waar landbouw en luchtvaart niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk dicht bij elkaar liggen.
Waarom dit speciale diner? Lees het in ons blog.

Programma

Het diner start met leerlingen ICT die pitchen over de kansen van een digitale voedselkaart. Merten Nefs (Vereniging Deltametropool) geeft vervolgens een inspiratielezing over het belang van een regionale voedselstrategie.
Naast een pitch van wethouder duurzaamheid, John Nederstigt, zijn er verschillende toeleveranciers van Radboud Bos (Fortrestaurant/De Smaeck) die aan het woord komen:

  • Pieter Bijlsma, granen en bier
  • Karel Goudsblom, bakkerij Mama Zwanenburg, zoektocht naar afzet in de kernen
  • Sonja Olthuis, Incredible Edible in winkelcentrum
  • Quirin van Engelshoven, Frites uit Zuyd, van polder naar metropool
  • Marleen Sijpestijn, Containing Mushrooms, van verzamelen naar afzetgebied en groei
  • Mike de Scheemaker, Hollands Weidevlees voor de regio
  • Wil Sturkenboom, Fruittuin van West, over verbinding
  • John Nederstigt, wethouder, afsluitend over onverwachte partners

Moderator is BoerBos.
 

De bijeenkomst is voor een besloten groep op uitnodiging en wordt mede mogelijk gemaakt met steun van Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

We houden u uiteraard via onze website en de website van het Podium voor Architectuur op de hoogte van de uitkomst van de bijeenkomst.