Prijsuitreiking Architectuurprijs 2010

Nominaties Architectuurprijs

Thema: Hergebruik Nomineer nu voormalige scholen, fabrieken, silo's, torens, boerderijen en andere gebouwen met een nieuwe bestemming!

Hoewel er in de regio veel nieuwbouw gepleegd wordt, is er steeds meer belangstelling voor het behoud en de transformatie van oude gebouwen. De polder telt vele objecten die in de loop der tijd een andere functie hebben gekregen. Door een bijzondere ingreep of een aan de tijd aangepast ontwerp ontstaat een nieuwe waarde, het verleden krijgt een nieuwe gebruikerstoekomst. Het kan gaan om gebouwen die getransformeerd zijn zoals voormalige woningen, scholen, kerken, fabrieken, gemalen en torens.

Bekendmaking winnaar: zaterdag 26 juni Dag van de Architectuur

Op 26 juni 2010, als slot van de landelijke 'Dag van de Architectuur', wordt de winnaar bekend gemaakt. Podium nodigt iedereen uit om naar dit prachtige voorbeeld van herbestemming te komen: de Genieloods van Kunstfort Vijfhuizen.

Prijs: Eeuwige roem en een publicatie over het werk van de ontwerper van het prijswinnend object.

Prijswinnaar publiek
Onder de mensen die op het winnende object hebben gestemd wordt een boekenbon als prijs verloot en een jaar lang 'Vriendschap' van het Podium

Fotograaf 
Kees van der Veer

Contact
Podium voor Architectuur Haarlemmermeer o.v.v. Nominatie Architectuurprijs info@podiumarchitectuur.nl