Testimonials

Wim van der Lee

Procesmanager Gemeente Haarlemmermeer
Organiseert samen met het Podium diverse activiteiten rond o.m. Hoofddorp Centraal

'Vanuit Hoofddorp-Centraal werken we graag samen met Podium voor Architectuur als het gaat om het organiseren van vakinhoudelijke bijeenkomsten en evenementen. Het Podium is permanent actief met vakontwikkeling op het gebied van ruimtelijke ordening. Ze weten dan ook altijd de vinger te leggen op de actualiteit, voor de ruimtelijke opgave van Haarlemmermeer in het bijzonder. Bovendien onderhouden ze een uitgebreid netwerk met professionals. Daardoor zijn ze in staat om inhoudelijk met je mee te denken en daar de juiste sprekers, workshopbegeleiders en moderatoren bij te betrekken. Gaandeweg voegen ze ook nog eens kwaliteit toe door het vraagstuk te verdiepen. Je weet van te voren dat je samen met Podium eindigt met meer dan je had kunnen bedenken.
Op het moment dat we op het punt stonden om met het open proces te starten, wisten we dat de zoektocht naar bevlogen partners met een voorsprong in het vakgebied onontbeerlijk zou worden. Ik heb om die reden vrijwel direct Yvonne gebeld om het Podium, met het netwerk dat ze meebrengen, als vaste partner in het open proces te betrekken. Als je iets nieuws wilt gaan doen, kun je niet zonder de creatieve denkkracht van het team van het Podium. Ondertussen is het Podium voor Architectuur niet meer weg te denken uit het open proces van Hoofddorp-Centraal. Het succes van dit proces is mede door hen tot stand gekomen.

Het Podium voor Architectuur is het beste medicijn tegen ambtelijke bloedarmoede.'


Theo Baart

fotograaf
werkt vaak samen met het Podium aan o.m Werklust 

Theo Baart'In een gebied waarin veel ruimtelijke dynamiek is, waar permanent sprake is van een volgende stap in de grote mars voorwaarts, is het nodig dat er plekken zijn voor reflectie, onderzoek en bezinning. Het Podium voor Architectuur Haarlemmermeer en Schiphol is zo’n plek. Niet alleen wordt hiernaar gezocht door de herinrichting van onze omgeving ter discussie te stellen (‘verdieping’), ook probeert men zo veel mogelijk bewoners en gebruikers hierbij te betrekken (‘verbreding’).
 
Voor mijn project 'Werklust' - een langdurig verslag over de transformatie van het gebied bij een grote luchthaven - zocht ik drie jaar geleden samenwerking met het Podium. Ik wilde dat ontwerpers en beleidsmakers, ofwel mensen die dagelijks met de materie in de weer waren, kennismaakten met mijn project.  En omgekeerd: ik wou graag hun kennis en inzichten gebruiken voor mijn project door middel van een vijftal expert meetings. Door de organisatorische slagkracht van de wendbare en geïnspireerde organisatie van het Podium is dat goed gelukt. Door verslaglegging van de bijeenkomsten op een website en door het maken van een krant die gratis beschikbaar was gesteld door sponsoren, kon in dit ''work in progress” gedeeld worden met belangstellenden.
 
Nu is Werklust klaar. Het boek Werklust ligt in de boekhandel en was er een tentoonstelling in het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam die in een aangepaste vorm in 2016 te zien was in Hoofddorp. De bijeenkomsten van het Podium hebben bijgedragen aan de kwaliteit van het eindproduct en aan de legitimatie van dit project.'