Kinderworkshop Filmdecors ontwerpen

Filmdecor

In de kerstvakantie organiseerden wij tijdens de kinderkunstweken met het thema 'Cinema' een workshop waarin kinderen hun eigen filmdecor konden bouwen. Om een decor te bouwen werd gebruik gemaakt van groentes en andere natuurlijke materialen. Vervolgens werden er stopmotion-filmpjes gemaakt van het resultaat.

Gevraagd werd om zelf een klein (lego)poppetje mee te nemen als hoofdrolspeler van de film. Tijdens de workshop leerden kinderen hun fantasie te gebruiken en materialen een andere functie te geven. Zo werd er een boom van broccoli gemaakt en een pad van erwten. Er werd daarnaast goed nagedacht over wat er allemaal gebeurt in het landschap: wat maakt jouw hoofdrolspeler mee? Welk filmgenre ga je uitbeelden? Bouw je een griezelig, vrolijk of sprookjesachtig landschap?

Door gebruik te maken van de juiste foto en/of filmtechnieken konden kinderen hun eigen landschap tot leven laten komen. De oudere kinderen hebben ook met verlichting gewerkt bij het opnemen hun filmpje. De filmpjes werden ter afsluiting gepresenteerd op een groot scherm.