Hans Peter Föllmi maakt winnende foto 'Destination Rijsenhout'

Winnende foto Hans Peter Föllmi

Op zaterdag 2 juni was de landelijke Dag van de Architectuur met het thema ‘de stad voor morgen’. Het Podium organiseerde een minifestival in Rijsenhout waarin de expositie 'Destination Rijsenhout' door John Nederstigt (wethouder Duurzame Economische Ontwikkeling) werd geopend. Hans Peter Föllmi maakte de winnende foto met zijn verbeelding van tiny houses.

De Expositie
Indrukwekkende foto's van amateurfotografen laten de bestaande situatie en de kansen voor Rijsenhout zien, die ingezonden werden naar aanleiding van onze fotografie oproep. Ook zijn de resultaten van de twee Urban Labs die wij eerder in Rijsenhout organiseerden in de expositie terug te zien.

Fotografiewedstrijd
Uit alle inzendingen selecteerde een deskundige jury bestaande uit Loek van Vliet (fotograaf), Hein van Elderen (inwoner Rijsenhout) en Gerben van der Knaap (Regiegroep Rijsenhout) de winnende foto van Hans Peter Föllmi. In het juryrapport werd de inzending van Föllmi beoordeeld met: 

De foto werd zeer enthousiast door de jury ontvangen. Kan Rijsenhout experimenteren met Tiny Houses? Kan je de vele oude kassen gebruiken door (Tiny) Houses te bouwen? De verbeelding van Hans Peter helpt op weg naar realisatie. De jury verkoos deze foto niet voor niets als winnende inzending. Daar aan toevoegend is het vogelperspectief ook uniek in alle inzendingen, en geeft het een overzicht en idee van de schaal van de ruimte.

Beoordeling foto's
Om ‘Destination Rijsenhout’ vast te leggen vroegen we om persoonlijke visies van de fotografen. Als organisatie en jury hebben we de deelnemers daarom nadrukkelijk toegestaan de foto’s digitaal te bewerken, om de verbeeldingskracht alle ruimte te geven. Bij de beoordeling van de foto’s heeft de jury op de volgende aspecten gelet:

- Persoonlijk standpunt / verbeelding
- Atmosfeer en gevoel
- Fotografische kwaliteit
- Relevantie met het thema
- Originaliteit
- Creativiteit
- Compositie en contrasten

Openingstijden
De expositie is t/m 30 juni te bezoeken en is geopend tijdens WeMakeThe.City op vrijdag 22 juni t/m zondag 24 juni en op zaterdagen in juni van 11.00 – 15.00 uur.

Het juryrapport is hieronder te downloaden.