Een Avonturenplein voor de IJwegschool

In januari en februari werd op de IJwegschool in Hoofddorp gewerkt aan ontwerpen voor een nieuw schoolplein. Podium voor Architectuur ontwikkelde de workshops in opdracht van de basisschool. Schoolbestuur, ouders en kinderen uit onder- midden- en bovenbouw werkten aan opgaven om het omringende plein te veranderen naar een veilig, groen en fantasierijk Avonturenplein.

De droom van een nieuw schoolplein groeit ondertussen verder. Inmiddels is het project ook verbonden aan de Groene Kapstok. Ondertussen zoekt de school verder naar samenwerkingen op inhoud, uitvoering en financiering met als uiteindelijk doel de realisatie van een daadwerkelijk plan.

Het werk dat gemaakt is tijdens workshops, wordt op 19, 22 en 23 februari op school, en later in het Cultuurgebouw tentoongesteld.