OM TERUG TE LEZEN verslag Woonsymposium - Cijfers & Dromen

Wat is de toekomst voor Haarlemmermeer als unieke locatie binnen de Metropool Regio Amsterdam op basis van cijfers en dromen (2015-2030)? Wat zij de cijfers, de behoeftes, de diversiteit en de woonvormen? Wat is de gedroomde toekomst? Op 17 april tijdens het Woonsymposium Cijfers & Dromen kwamen deze vragen aan bod. Het verslag van het symposium kunt u nu hier downloaden.


“We moeten als gemeente ook denken aan de middeninkomens en flexwerkers en kleine zelfstandigen.” - Tom Horn, Wethouder wonen gemeente Haarlemmermeer


In 2014 concludeerden wij dat het op de woningmarkt goed gaat, maar het nog beter kan. Haarlemmermeer is een aantrekkelijk woonmilieu in de nabijheid van steden als Haarlem, Amsterdam en Leiden. Het afgelopen jaar hebben de initiatiefnemers de cijfers en de dromen van Haarlemmermeer nader onderzocht. Ymere, Rabobank Regio Schiphol, AM, gemeente Haarlemmermeer en Podium voor Architectuur presenteerden op 17 april de uitkomsten. Onder leiding van Marcel Tankink gingen de verschillende sprekers met het publiek in gesprek. 

Sprekers

Wim van der Lee (Beleidsadviseur Stedenbouw Gemeente Haarlemmermeer/Procesmanager open plan proces)
Remco Pols (regiomanager Haarlemmermeer Ymere)
Tom Horn (wethouder wonen Haarlemmermeer)
Menno Mönch (makelaar)
Johan Snel (AM conceptontwikkelaar)
Peik Suyling (social designer)
Theo Baart (fotograaf/Werklust)
Frits Oevering (senior-onderzoeker Rabobank)
Julian Jansen (planoloog, MRA deskundige woonbeleid)

Moderator: Marcel Tankink (architect/partner KAW architecten) 

Verslag: Renee Hartog