expositie

Expositie 'Destination Rijsenhout'

Een buiten expositie met fotografie en ontwerpen over de kansen van Rijsenhout. Indrukwekkende foto's laten de bestaande situatie en de kansen voor Rijsenhout zien die verbeeld zijn door amateurfotografen naar aanleiding van onze oproep voor de Dag van de Architectuur. Ook worden de resultaten van de twee Urban Labs getoond die wij eerder in Rijsenhout organiseerden.

Tentoonstelling Raymond Barion – Parallel Perspectives

Het Kunstfort organiseert in Vijfhuizen de prachtige tentoonstelling Raymond Barion – Parallel Perspectives. Dit overzicht van de Belgisch-Nederlandse kunstenaar Raymond Barion (Valkenburg, 1946) toont schilderijen, tekeningen, studies en ruimtelijke objecten. De desolate landschappen, met karakteristieke elementen van neon en architectuur, maakt hij sinds 1980. Vol verlaten machinerie, mythische decors en alternatieve toekomstvisies kunnen ze gezien worden als een rake voorspelling van de onrust van vandaag.

Prijsuitreiking en expositie Summer Challenge: The Next Landscape

Hoe zien jongeren het landschap van de toekomst? Jongeren in de leeftijd van 12 – 17 jr en 18 – 22 jr zijn deze zomer op pad gegaan met hun camera en hebben hun toekomstbeeld van het landschap vastgelegd op film of met animatie.

Op zaterdag 9 september worden de prijswinnaars van de winnende video’s bekend gemaakt door Wethouder Derk Reneman en gedeputeerde Adnan Tekin. De tien beste video’s per leeftijdscategorie worden t/m 30 september geëxposeerd op flatscreens in de schuur van Landgoed Kleine Vennep, PARK21.

Expositie Tiny Houses

Op 13 maart werd de expositie Tiny Houses geopend in Het Cultuurgebouw in Hoofddorp. De leerlingen van het Hoofdvaart College hebben voor het vak CKV de rol van ontwerper op zich genomen. Als ontwerper hebben zij gewerkt aan de vraag: Ontwerp een mobile / tiny home voor jezelf. Hoe zou jij willen wonen in een ruimte van 16m2?

Tentoonstelling (T)huis voor Ontheemden

60.000 asielaanvragen in 2 jaar tijd en 16.000 statushouders in afwachting van huisvesting. De komst van zoveel statushouders vormt een morele en organisatorische uitdaging voor onze samenleving.
Wie vangt ze op? En waar? Wat voor woningen zijn geschikt? En hoe kun je als ontwerper bijdragen aan integratie en begrip?

Het Podium voor Architectuur organiseert van 2 t/m 26 februari 2017 de tentoonstelling '(T)huis voor Ontheemden' over de ontwerpkwesties bij het huisvesten van statushouders. 

Pagina's

Subscribe to RSS - expositie