lezing

Lezing Peter van Assche (bureau SLA) in Architectuurcentrum Amsterdam

Peter van Assche, architect en oprichter van bureau SLA, spreekt op donderdag 30 november in Architectuurcentrum Amsterdam over circulaire architectuur, aaibare duurzaamheid en nieuwe gemeenschappen. Hij illustreert zijn verhaal met het woningbouwproject Bosveld in Almere Oosterwold, een zelfgemaakte plastic fabriek en een schoolgebouw in Amsterdam (dat zelf lesmateriaal is). Ook vertelt hij over het ontwerp van het hoofdpaviljoen van de Dutch Design Week, dat werd gemaakt met het motto '100% geleend'.

Gereserveerd Rijsenhout: URBAN LAB, Experimenteren met wonen / werken / leren rond de geluidszone

Aan de oostzijde van Haarlemmermeer ligt het dorpje Rijsenhout, een voormalig kassenbouwgebied dat al een decennium lang beheerst wordt door de Rijksreservering van de parallelle Kaagbaan. Hierdoor mag er niet bijgebouwd worden, lukt het niet de verouderde kassen op te schalen en mag bijvoorbeeld zelfs het dorpscentrum niet vernieuwd worden.

Lezing over architect J.F. Berghoef

De werkgroep Architectuur en Monumenten van stichting KCA laat u op een geheel eigentijdse manier  kijken naar het werk van de in Aalsmeer geboren architect Johannes Fake Berghoef (1903-1994). Dr. Jennifer Bosch-Meyer is door de werkgroep uitgenodigd om de lezing te geven. Zij is vorig jaar gepromoveerd aan de Rijksuniversiteit Groningen, met een geheel eigen visie op het werk van J.F. Berghoef. 

Pagina's

Subscribe to RSS - lezing