Transformatie Beukenhorst-West

Sectie
Wonen
Ontwerpen

Een publicatie van de bevindingen uit de workshop over het KomEtenplein in samenwerking met Hoofddorp-Centraal

Hoe kunnen we het groene KomEtenplein, centraal gelegen in Beukenhorst-West, gaan benutten het thema Eten? Dit was de centrale vraagstelling voor een bijeenkomst op 25 januari 2017 met betrokkenen en ondernemers die op dit plein aan de slag willen gaan. Met hen werden de eerste inrichtings-, marketing- en placemaking-idee├źn besproken om te inventariseren wat de mogelijkheden zijn voor het KomEtenplein.

Beukenhorst-West transformeert de komende jaren in een woon-werkgebied met horeca en levendige functies in de plinten van de gebouwen. Het wordt een gemixt stedelijk gebied met kantoren en uiteindelijk circa 3000 huishoudens dat een belangrijk onderdeel gaat vormen van Hoofddorp-Centrum. Vanuit de trein is deze ontwikkeling direct zichtbaar.

Het KomEtenplein (Kom-Eten-Plein) ligt centraal in het gebied en vormt daarmee een mooi zichtbare aftrap van deze transformatie. Het doel is dit stuk openbare ruimte beter te benutten en dagelijks te gebruiken. Samen met betrokkenen bij deze locatie zijn in een workshop de mogelijkheden verkend. Deze avond vormde de eerste stap om te komen tot een concreet stappenplan voor 2017.

Het verslag van de bijeenkomst is hiernaast te downloaden.