Proeven van (Stil)Leven

Sectie
Voedsel
Gepubliceerd op

Een publicatie over veranderende voedsel verdienmodellen.

Tijdens de Landschapstriënnale 2017 organiseerde Podium voor Architectuur het inspiratiediner 'Proeven van (Stil)Leven'. Met lezingen over de verduurzaming van onze voedselproductie en gasten vanuit het regionale voedselnetwerk in Haarlemmermeer. Samen bespraken zij de ruimtelijke en economische betekenis van de voedselproductie in de regio. Dit jaar stonden veranderende verdienmodellen centraal. Hoe voeden we de regio zo duurzaam mogelijk?

Wat heeft de producent nodig om over te stappen naar lokale productie?

Hoe kan voedselproductie bijdragen aan een duurzame stad? En welke betekenis kennen we het landschap toe?

De schuur van agrariër Paul Munsterman was een unieke locatie voor de stillevens uit drie stijlperiodes. Pepijn Rijks van PEP componeerde drie gangen vanuit stillevens, met ingrediënten afkomstig uit de polder. De schuurkroeg vormde het decor van de presentaties door zeven deskundigen. Het verslag bieden we hier als download aan, zodat ieder er naar eigen inzicht gebruik van kan maken.