Een introductie op erfgoed en landschapsfotografie

Sectie
Erfgoed

Ter voorbereiding op onze fotografie oproep 'welk erfgoed moet behouden blijven voor de toekomst', werden twee lezingen en een workshop on the road georganiseerd met een introductie op erfgoed en landschapsfotografie door Kathrin Hannen (Erfgoeddeskundige gemeente Haarlemmermeer) en Loek van Vliet (Fotograaf).

Op de langste dag van het jaar maakten we met ruim 40 geïnteresseerden een prachtige avondrit langs het bijzondere erfgoed van Haarlemmermeer. Op 21 juni organiseerden we twee lezingen en aansluitend een excursie over Landschap en erfgoed als onderlegger voor gebiedsontwikkeling.

De avond startte met soep en twee lezingen bij C-Bèta (voormalige hoeve de Vogel). Erfgoeddeskundige Kathrin Hannen vertelde over het rijke verleden van de polder: boerenhoeves die hun architectonische verschijningsvorm danken aan de geografische afkomst van de boer.

Wat staat Haarlemmermeer te wachten en welke rol en betekenis heeft het landschap in de toekomst?

Fotograaf Loek van Vliet ging in op de kunst van het verbeelden. Hoe kunnen beelden gemanipuleerd worden? Wat vraagt dat aan technische en persoonlijke standpunten? Van Vliet gaf zijn visie op landschapsfotografie.

Beide sprekers gingen mee in de bus om ook onderweg als kijkwijzer te vertellen over verleden, heden en de toekomst van erfgoed. Onderweg werden ca. vier stops gemaakt.

Deze avond was ook de aftrap van een oproep voor amateurfotografen en bewoners om de kansen voor agrarisch erfgoed te verbeelden.

Voor wie

Voor (amateur)fotografen, creatieve beeldvangers, ontwerpers, landschapspioniers en ieder ander die interesse heeft.

Dit project was onderdeel van het programma van WeMakethe.city 2019.