Haarlemmermeer Groeit bekijk alle Projecten

Jonge makers | Jip Blom

Sectie
Haarlemmermeer Groeit

Inmiddels ben ik alweer vijf jaar aan het werk als ZZP’er in de media-en entertainmentbranche. Mijn voornaamste werkzaamheden voer ik uit tijdens events. Hier kan onder andere worden gedacht aan productioneel werk of het bijhouden van diverse sociale mediakanalen. Via de werkzaamheden die ik uitvoer bij Poppodium Duycker, waar ik eerst zelf feesten organiseerde voor jongeren in de Haarlemmermeer, ben ik inmiddels werkzaam als event manager tijdens concerten en feestavonden.

Vanuit hier ben ik in contact gekomen met Yvonne van Podium voor Architectuur en voeren wij samen al ongeveer anderhalf jaar diverse opdrachten uit. Hier kan worden gedacht aan het aanleveren van diensten die nodig zijn om een project te realiseren tot aan productionele dingen op de dagen zelf maar ook kleinere werkzaamheden die te maken hebben met cultuur en architectuur.

Prachtig en eervol om mee te werken aan de verdichtingsvisie van de Haarlemmermeer. Het is namelijk mijn toekomst.

Om daar een verbindende rol in te mogen vervullen is erg waardevol voor mij als persoon. Naast dat ik zelf betrokken ben, denken ook mijn vrienden en kennissen hierin mee. Het is fijn om mijn omgeving hierin mee te kunnen nemen. Om mijn opgebouwde netwerk in te kunnen zetten om zo Haarlemmermeer een stukje beter te maken, eigenlijk kun je mij niet blijer maken!

Ik merk vooral dat er behoeften aan dialoog is vanuit deze kring. Om die reden heb ik dan ook diverse bekende vrienden en ondernemers geadviseerd hieraan mee te doen.

Hoe bijzonder is het dat Podium voor Architectuur hier een podium voor biedt? Dat zou ik elke gemeente gunnen!

Naast dat ik er zelf ook erg veel van leer, biedt het ook veel positieve mogelijkheden. Naar aanleiding van Swipocratie die gedeeld is met inwoners en ondernemers van de Haarlemmermeer, heb ik mijzelf tijdens dit project vooral beziggehouden met de diepte-interviews. Daarnaast heb ik ook zorggedragen voor het feit dat alle informatie gebundeld werd en op de juiste wijze wordt gepubliceerd op de website van Podium voor Architectuur.

Verder vind ik het heel tof dat ik mede door dit project ook eindelijk écht in gesprek ben gegaan met mensen; dat mis ik vaak in mijn dagelijks leven. Het is vaak erg oppervlakkig, namelijk: ‘Hoi, alles goed?' 'Ja!' 'Oke dat is mooi, groetjes!'.

Door dus écht met elkaar in gesprek te gaan leer je elkaar beter kennen, zorg je ervoor om relevante informatie op te halen en in gesprek te blijven. Eigenlijk een win-win als je het mij vraagt. Naast dat je samen met Podium voor Architectuur een ‘product’ neer mag én kan zetten, is er dus zoveel meer….

Haarlemmermeer groeit, een prachtige titel! Niet alleen voor de gemeente maar ook wij als jonge makers in de Haarlemmermeer. Podium voor Architectuur biedt naast werkgelegenheid ook een plek om onszelf te ontwikkelen. Dit gebeurt op een fijne manier; zo krijg je veel verantwoordelijkheid en vrijheid en wordt er goed gecoacht. Op naar een nog langere samenwerking, wat mij betreft!