Proeverij van Erfgoed

Proeverij van Erfgoed

Ontmoet liefhebbers van erfgoed, voedsel en circulariteit in Haarlemmermeer tijdens een zintuigprikkelende proeverij.

Podium van Architectuur organiseert samen met Kunstfort bij Vijfhuizen en Haarlemmermeermuseum De Cruquius op 7 september 2018, de dag vóór Monumentendag, een Proeverij van Erfgoed in C-Bèta, de ruimte voor circulaire ontwikkeling. Voor geïnteresseerden, genieters, professionals, hun relaties en buren.

Haarlemmermeer heeft een landschap dat niet alleen bijzondere boerderijen, schuren en gemalen in zich draagt, maar vooral bijzonder is door een unieke schematische verkaveling: het poldergrid.

Dat poldergrid heeft unieke zichtlijnen, ruimtelijkheid, weidsheid en een landschappelijke kwaliteit die uniek is in de wereld. Het landschap, de voedselproductie en de transformatie van erfgoed blijft veelal onbenoemd. Voorafgaand aan Open Monumentendag geven wij juist deze lagen van het landschap extra aandacht tijdens een Proeverij van Erfgoed.

Programma

  • Pitches over de voedselproductie en het hergebruik van een boerenschuur naar circulaire hot spot. Met aandacht voor de traditie van stillevens met voedsel: waar ligt het ontstaan, waarom, en wat kan de functie in deze tijd zijn?
  • Proeven en genieten van vergeten groenten in eigentijdse smaak – 3 gerechten bereid door Pepijn Rijks (Food Union).
  • Delen van kennis over voedsel, transformatie en herwaardering van erfgoed en stillevens.

Tickets
Bestel je tickets voor de Proeverij van Erfgoed hier.

Locatie
C-Bèta
Rijnlandweg 916
2132 MN Hoofddorp