Opening expositie Fotografie en Urban Lab - Dag van de Architectuur

Loos van Vliet: Rijsenhout Smart Aquafarm

Een tentoonstelling met foto's over Rijsenhout en de uitkomsten van de Urban Labs over Rijsenhout.

Bekijk de beste foto's op grote prints van de amateurfotografen die deelnamen aan onze oproep om Rijsenhout in twee foto's vast te leggen. Op de prints is de bestaande situatie in Rijsenhout te zien met daarnaast de kansen die de fotograaf voor Rijsenhout ziet: Rijsenhout nu en Rijsenhout in de toekomst.

Over Urban Lab
Tijdens twee Urban Labs bogen ontwerpers en betrokkenen bij Rijsenhout zich over de ruimtelijke kansen. De uitkomsten zijn gebaseerd op de kaders van de Ruimtelijke Economische Visie Rijsenhout. Het zijn geen concrete plannen maar verbeeldingen van gesprekken en ideeën. Verbeeldingen om het denken over wensen, over wat haalbaar is en hoe het eruit kan zien een stap verder te brengen: ‘ Is dit wat we bedoelen? ‘

Openinstijden tentoonstelling
De tentoonstelling is tot 30 juni a.s. iedere dag geopend zolang het licht is en zal tevens excursie onderdeel zijn van het festival We Make The City, 20 - 24 juni 2018 in Pakhuis de Zwijger. Toegang is gratis.

Het programma
vanaf 12.00     Fotoshoot Destination Rijsenhout (voor als je van Reizen Houdt)
12.00 – 12.30  Optreden Schiphol Talent Orkest i.s.m. Iktoon
12.30 – 12.45  Opening expositie Fotografie en Urban Lab
12.30 – 15.00  Makersplaats in de polder – bouwen aan modellen voor Tiny Houses 
12.45 – 13.15  Circus workshop (6- 9 jr) van Circus Kristal i.s.m. Iktoon
13.00 – 13.30  Yoga in de polder door Zazen Yoga
13.00 – 15.00  Kinderworkshop drijvende Tiny Houses ontwerpen en bouwen
13.00 – 13.45  Gesprek over Tiny Houses o.l.v. Joost Valk en Jan Peter Eilander
13.30 – 14.00  Circus workshop (8-14 jr) van Circus Kristal i.s.m. Iktoon
14.00 - 14.30   Yoga in de polder door Zazen Yoga
14.00 – 15.00  Fietsexcursie vanuit verhalen naar kansen in Rijsenhout
14.15 – 15.00  Djembé workshop met een afsluitend optreden i.s.m. Iktoon

Over de Dag van de Architectuur 2018
Op de Dag van de Architectuur organiseert Podium voor Architectuur in samenwerking met Iktoon en Regiegroep Rijsenhout een middag vol activiteiten voor alle leeftijden met workshops, bouwen, fietsen, dialogen en muziek. Een mini festival op een onverwachte locatie met zichtbare kansen voor Rijsenhout.

Zaterdag 2 juni is de landelijke Dag van de Architectuur met het thema ‘de stad voor morgen’. Steden in Nederland verdichten in een hoog tempo. Dit vraagt niet alleen om een inhaalslag in de woningbouw, maar een aanpassing van de totale stad en al haar voorzieningen. Architectuur en stedenbouw speelt een essentiële rol in de visie van de leefbare stad van de toekomst. Hoe zorgen we er voor dat onze steden prettig blijven wonen, werken en recreëren voor iedereen?

In de Metropool Regio Amsterdam is Rijsenhout de kanshebber voor innovatie en experiment met wonen, werken, recreëren, bedrijvigheid en voedselproductie. Rijsenhout is een voormalig kassenbouwgebied dat al een decennium lang beheerst wordt door de Rijksreservering van de parallelle Kaagbaan. De Ruimtelijke Economische Visie Rijsenhout geeft aan wat wel en niet kan. Rijsenhout is de aangewezen locatie in Haarlemmermeer is om te experimenteren met o.a. circulariteit, geluidsadaptatie en nieuwe woonvormen en om te onderzoeken wat er nodig is om de snel groeiende steden leefbaar te houden.