Jouw perspectief!?

Foto:  Hans Peter Föllmi | I See For You

Deze reizende tentoonstelling maakt de bezoeker bewust van de beschikbare ruimte voor wonen, werken, vervoer, recreatie en energieverbruik. Het idee achter Jouw Perspectief!? is een beeld te geven van abstracte getallen op het gebied van ruimte en energie. Want wat betekent het wanneer in de krant staat dat er 7.000.000 m2 kantoorruimte leegstaat? Of dat er ruim 100.000 hectare verkeersterrein in Nederland is en dat er per jaar 3.500 petajoules energie gebruikt wordt? Hoeveel is dat? Ook is Jouw Perspectief!? een aanzet voor de discussie over het gebruik van ruimte, energie en grondstoffen.

Deze tentoonstelling is geïnitieerd en samengesteld door ABC Haarlem en FARO Architecten. Speciaal voor de expositie in Hoofddorp onthult het NMCH een paneel over het energieverbruik in Haarlemmermeer. Vanaf februari gaan studenten van het Technasium Kaj Munk olv Jurgen van der Ploeg onderzoek doen naar verbruik van ruimte en energie, om vervolgens tot vernieuwende ontwerpen te komen. Andere scholen worden uitgenodigd om te komen kijken en mee te doen met het onderzoek.

Jurgen van der Ploeg leidt de research- en stedenbouwstudio van FARO. Hij specialiseert zich in ontwerp en onderzoek op het grensvlak van architectuur en stedenbouw. Hij zal een lezing geven over het ontstaan en het doel van de tentoonstelling.

Arjanne Lagendijk is directeur bij het Natuur en Milieu Centrum Haarlemmermeer bezig met Duurzame energie en energiebesparing. Zij zal een lezing geven over de visie van het NMCH op duurzaamheid in Haarlemmermeer.

De expositie is te zien vanaf vrijdag 25 januari t/m zondag 17 maart. Op 13 februari wordt de expositie officieel geopend.

In verband met de catering vooraf aanmelden via info@podiumarchitectuur.nl

Idee en initiatief
Jurgen van der Ploeg (FARO Architectuur Research)
Gabriel Verheggen (ABC)
Uitvoering
Jurgen van der Ploeg, Coen Kampstra, Robert Adema, Richard Blees, Petros Avlitis, Casper van der Veen, Kim Krijger (FARO)
Verwerking en aanleveren cijfermateriaal
Chantal Melser (CBS)
Fotografie
Hans Peter Föllmi (IC4U)
Modellen
Kinderen Groep 8 Beatrixschool en meester Erik en Juf Cindy
Onderzoek en visualiastie
Linda Buijsman, Rocher Reinierse (Upfrnt)
Communicatie/support
Evelyn van der Ploeg (taskforceCO2)
Coördinatie
Christa van Vlodrop
Lay-out/grafisch ontwerp
Marjolein Houdijk (vet gedrukt)
Grondplaat maquette
Ron Gerrets, Erik Spronk, Allard Heeres (Forbo)
Filmpjes
Judith de Leeuw, Jan Willem van de Groep
Leerquiz en ondersteuning onderwijsproject
Fanny Zandvliet