Excursies

Omdat excursies het publiek op de meest directe wijze kennis laat maken van architectuur zijn zij een onmisbare en terugkerende activiteit van het Podium. Niet alleen Haarlemmermeerse, maar ook (inter)nationale projecten worden onder deskundige begeleiding verkend.

Tijdens de Dag van de Architectuur wordt traditiegetrouw een uitgebreide busexcursie gehouden. Tevens vindt er jaarlijks een vliegexcursie plaats (waarvan de deelnemers overigens alle kosten zelf betalen). Ook stelt het Podium tochten samen op verzoek zoals bijvoorbeeld voor het bureau van de Rijksbouwmeester. Als speciale service kunnen ook rondleidingen op maat bij het Podium worden geboekt. Het Podium heeft hiervoor een klein netwerk van gidsen uit verschillende vakgebieden; locaties van dergelijke maatproducten kunnen gebouwen zijn in Haarlemmermeer, maar ook daarbuiten (bijvoorbeeld werden al een aantal keren (boot)excursies naar de Oostelijke havengebieden Amsterdam georganiseerd, waarbij de woonprojecten ook van binnen bezocht werden).

Gerelateerde activiteiten: 

Programma

Ringbiennale - Foto: Henri Kok Fotografie
excursie, expositie, lezing, presentatie, vertoning | 13 september 2014 (zaterdag) tot 22 september 2014 (maandag)

Ringbiënnale: op reis door Haarlemmermeer. Vijf routes en tussenstops in het landschap van pioniers, polders & proeverijen

Ervaar de transitieverhalen van de polder tijdens de eerste Ringbiënnale op 13/14 en 20/22 september 2014.
Fortboerderij Dijkzicht
excursie, lezing | 13 september 2014 (zaterdag) - 14:00 tot 21 september 2014 (zondag) - 14:00

Kringlopen - Route 1 Ringbiënnale

De eerste route van de Ringbiënnale Kringlopen voert van Fortboerderij Dijkzicht, als lokale horecaleverancier van lamsvlees en als locatie voor buitenexpositie Geluidslandschap, naar afvalverwerkingsbedrijf de Meerlanden, die warmte levert aan de showkas de Arendshoeve.
excursie | 19 september 2014 (vrijdag) - 10:30 tot 20 september 2014 (zaterdag) - 10:30

Het Nieuwe Kantoor - Route 2 Ringbiënnale

oute twee van de Ringbiënnale Het Nieuwe Kantoor vertelt het verhaal van de kantoren, leegstand en nieuwe bestemmingen, de behoefte aan bijzondere groene werklocaties en Cradle 2 Cradle Park 20|20.