Excursies

Omdat excursies het publiek op de meest directe wijze kennis laat maken van architectuur zijn zij een onmisbare en terugkerende activiteit van het Podium. Niet alleen Haarlemmermeerse, maar ook (inter)nationale projecten worden onder deskundige begeleiding verkend.

Tijdens de Dag van de Architectuur wordt traditiegetrouw een uitgebreide busexcursie gehouden. Tevens vindt er jaarlijks een vliegexcursie plaats (waarvan de deelnemers overigens alle kosten zelf betalen). Ook stelt het Podium tochten samen op verzoek zoals bijvoorbeeld voor het bureau van de Rijksbouwmeester. Als speciale service kunnen ook rondleidingen op maat bij het Podium worden geboekt. Het Podium heeft hiervoor een klein netwerk van gidsen uit verschillende vakgebieden; locaties van dergelijke maatproducten kunnen gebouwen zijn in Haarlemmermeer, maar ook daarbuiten (bijvoorbeeld werden al een aantal keren (boot)excursies naar de Oostelijke havengebieden Amsterdam georganiseerd, waarbij de woonprojecten ook van binnen bezocht werden).

Gerelateerde activiteiten: 

Programma

Dag van de Architectuur in Hoofddorp
excursie, expositie | 19 juni 2015 (vrijdag) - 15:00 tot 19:30

Dag van de Architectuur - Op zoek naar ruimte? PROEF de mogelijkheden rond station Hoofddorp/Schiphol Zuid

Tijdens de Dag van de Architectuur kunt u zich verdiepen in de wereld van (landschaps)architectuur en stedenbouw. Thema: Nieuw Nederland. Het Podium doet mee met een inspirerend programma waarin ruimte in Beukenhorst-West centraal staat tijdens een proeverij met muziek, eten, rondleidingen en workshops. Kom ook langs en laat u verrassen door dit eigenwijze gebied.